2021. november 28. vasárnap

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. A farizeusok ekkor ezt mondták neki: Te önmagadról teszel bizonyságot: a te bizonyságtételed nem igaz. Jézus így válaszolt nekik: Még ha én önmagamról teszek is bizonyságot, akkor is igaz a bizonyságtételem, mert tudom, honnan jöttem és hová megyek, ti azonban nem tudjátok, honnan jövök, vagy hová megyek. Ti test szerint ítéltek, én nem ítélkezem senki felett. De még ha ítélkezem is, igaz az én ítéletem, mert nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki elküldött engem. A ti törvényetekben is meg van írva, hogy két ember tanúságtétele igaz. Én önmagamról teszek bizonyságot, és bizonyságot tesz rólam az Atya is, aki elküldött engem. Erre megkérdezték tőle: Hol van a te Atyád? Jézus így válaszolt: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat: ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek. Mindezeket a kincstárnál mondta Jézus, amikor tanított a templomban, és senki sem fogta el, mert még nem jött el az ő órája.

Jn 8,12-20.

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (Jn 8,12)

Egyszer, amikor még lányaink kicsik voltak, egy nagy hóvihar miatt áramszünet lett. Előszőr nagyon féltek a lányok a sötétben. De mikor férjemmel, Jimmel meggyújtottuk a tartalék gyertyáinkat, nagyon élvezték a fényt és a táncoló lángokat. A fény elfoglalta a sötétség helyét, miközben megvacsoráztunk, és esti mesét olvastunk nekik.
Van valami vigasztaló a fényben, amikor minden sötét és bizonytalan. A fény távlatot nyit, látást és reménységet ad. Jézus a "világ világossága" függetlenül attól, hogy a világban mekkora sötétséget tapasztalunk.
Ő azt ígérte, ha őt követjük, sohasem járunk sötétségben, mert az ő világossága utat mutat és bőséges élettel ajándékoz meg. Krisztus világossága átragyog rajtunk, ha hűségesen követjük őt. Lassan belépve az adventi időszakba hagyjuk, hogy ez a krisztusi fény ránk ragyogjon és megvilágítsa sötét világunkat!

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy te vagy a világ világossága. Segíts most ebben az időszakban és mindig rád figyelnünk! Ámen.

Ma is engedem, hogy Krisztus világossága átjárhasson.
Laurel Balyeat Morrison (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY AZ ADVENTI IDŐSZAKBAN MÉG INKÁBB KRISZTUSRA FIGYELJÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek