2021. november 29. hétfő

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek! A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt! Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene.

Fil 4,4-9.

AGGÓDÁST IMÁBA FOGLALNI

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Az aggodalom természetes emberi reakció a kihívást jelentő helyzetekben. Évekkel ezelőtt elkaptam az életveszélyes maláriát és tífuszos lázt, és féltem, hogy meghalok.
Aztán az egyik nap úgy éreztem, hogy Isten azt mondja: "Csendesedj el és tudd meg, hogy Istened vagyok." Attól a pillanattól fogva aggodalmaimat és gondjaimat imává alakítottam, és az Istenbe vetett hitem növekedni kezdett. Többet tanulmányoztam Isten igéjét, és kéréseimet elébe tártam. Pál apostol azt mondja a Filippiben élőknek, hogy semmi felől ne aggódjanak, hanem bármilyen helyzetben is találják magukat, inkább hálaadással tárják Isten elé kéréseiket.
Isten válaszol az imádságokra. Kétségek és aggodalmak között lenni nem jó, de ha kéréseinket hálával Istenhez hozzuk, és szívünk mélyéből fakadó hittel imádkozunk, akkor azok meghallgatásra találnak.

Imádság: Úr Jézus, adj nekünk olyan hitet, hogy el tudjuk engedni aggodalmainkat, és többet imádkozzunk! Segíts mindig hálásnak lennünk azért, amit tettél és amit tenni fogsz az életünkben! Ámen.

Ma kevesebbet fogok aggódni és többet imádkozom.
Ubong E. A. Zeal (Akwa Ibom Állam, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI AZ AGGODALMASKODÁS TERHÉT HORDOZZA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek