2021. november 30. kedd

A Teremtő és az ember
A karmesternek: „A szőlőtaposók” kezdetű ének dallamára. Dávid zsoltára.
Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad fenségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.
Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó — mondom —, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg. Úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél: a juhokat és marhákat mind, még a mezei vadakat is, az ég madarait, a tenger halait, amelyek a tenger ösvényein járnak. Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön!

Zsolt 8.

MESTERMŰ

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Az elmúlt néhány évben az olajfestés rejtelmeit tanulmányoztam. Elsőre ez a technika nagyon nehéznek tűnt. Aztán minden újabb elkészült festménnyel egyre magabiztosabb lettem.
Ahhoz, hogy egy új műalkotást elkezdjünk, szükségünk van egy ötletre, olajfestékre, ecsetre és egy üres vászonra. Az utóbbi időben megpróbáltam visszaadni, lemásolni egy fénykép háttérszíneit. Lassacskán a mestermű életre kel, és reményeim szerint hasonlítani fog az eredeti fényképhez.
Idő és türelem kell hozzá, hogy befejezzünk egy festményt. Ez a folyamat segített megértenem azt a figyelmet és gondoskodást, amellyel az Úr minket megteremtett. Isten mesterműveket alkot. Az ige arról beszél, hogy mi az ő alkotása vagyunk, nem egy másolat, hanem egy egyedi mestermű. Rendkívüli módon és csodálatosan készített el, és alakít újra és újra bennünket hűséges Alkotónk, aki ismeri legbensőbb lényünket. Teremtő Istenünk arra hív mindenkit, hogy örvendezzünk a bennünk és a másokban felfedezhető szépségnek.

Imádság: Drága Istenünk, te vagy az Alkotás Mestere, aki szem előtt tartja a részleteket. Segíts minden embert és saját magunkat is a te szemeddel látnunk! Ámen.

A magam és mások feletti ítélkezés helyett Isten alkotásait akarom megcsodálni.
Denise L. Armstrong (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 November
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek