2021. december 5. vasárnap

A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: a saját világába jött, de az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, nagyobb nálam, mert előbb volt, mint én. Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jött el. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.

Jn 1,10-18.

ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. (Jn 1,14)

Harmadik unokám, Tinlie akkor érkezett, amikor éppen a mellrák elleni kemoterápiás kezelésem folyt. Miután kiderült, hogy a betegségnek egy agresszív változata támadta meg a szervezetem, nagyon lehangolt voltam. Mégis, amikor kis lányunokámat karjaimban ringattam, tudtam, hogy születése új célt hordoz, és azt a reményt adja nekem, amire annyira szükségem van. Képes voltam túltekinteni magamon Isten ajándékát látva az új életben.
Mennyivel nagyobb reménységet kellene jelentenie számunkra Megváltónk születésének, és okot arra, hogy megosszuk az örömhírt a körülöttünk lévőkkel? A Szentírás azt mondja, Jézus azért jött, hogy megszabadítson minket bűneinktől, és vele töltött öröklétet kínáljon. Micsoda ok ez a reményre! A Szentlélek általi fogantatásától az istállóban való világrajöttén, a bűntelen földi életén keresztül haláláig és feltámadásáig a szerető Jézus élete rengeteg reményt ad nekünk!
Jézus, Isten ajándéka, ma is új életet kínál a reményt vesztetteknek. Isten szándéka, hogy ezt az ajándékot, a szeretet és a remény ajándékát megosszuk másokkal.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük neked Jézust, az ajándékot, és mindazt, amit születése hordoz számunkra. Gyújts világosságot e világban, hogy mindenki részese lehessen Jézus által a reménységnek és az új, örök életnek! Ámen.

Jézus Krisztus születése megújítja reménységemet.
Teresa Todt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A DAGANATOS BETEGSÉGGEL KEZELTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek