2021. december 8. szerda

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de bizonyságot kellett tennie a világosságról. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.

Jn 1,1-9.

NINCS TÖBBÉ FÉLELEM

A nép, amely sötétségben él, nagy világosságot lát, és akik a halál árnyékának földjén élnek, azoknak világosság támad. (Mt 4,16)

Amikor kicsi voltam, nagyon féltem a sötéttől. Egyik éjjel elment az áram. Hirtelen sötétség borult a szobámra, és úgy éreztem, valami rossz közeledik felém. Sikítottam, amíg édesanyám oda nem ért hozzám, hogy megmentsen. Amint lámpája fénycsóvája bevilágított a szobámba, eltűnt a sötétség.
Évekkel később, mikor felidézem azt az éjszakát, arra gondolok, hogy az egész világ sötétségben volt mindaddig, amíg Isten megteremtette a napot. Eszembe jut, hogy Jézus eljövetele, mint igazi világosság eloszlatta a sötétséget a világon, és megvilágította az emberiség útját (Jn 1,9). Végül egy hideg betlehemi jászolra is gondolok, amikor a szent Gyermek a világra jött. Azon az éjszakán történt, hogy Isten egy sötétséget megszüntető fényt küldött a világba, és szertefoszlatta a gonosz hatalmát.
A gyermekkori sötétségélményemre emlékezve jobban megértem a karácsonyt. Karácsonykor Isten fénye Krisztus által megtöri a bűnt a világban. Már nem vakon ünneplem a karácsonyt, hanem azzal a tudattal, hogy Isten elküldte nekünk Jézust, a világ világosságát.

Imádság: Urunk, töltsd be szívünket a karácsony örömével, hogy az örömhír fénye újra felragyogjon a világban! Ámen.

Karácsonykor Jézust, a világ világosságát ünnepeljük.
Olaiya Muyiwa Benralph (Abuja fővárosi terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VALAMILYEN FÓBIÁTÓL SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek