2021. december 8. szerda

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de bizonyságot kellett tennie a világosságról. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.

Jn 1,1-9.

NINCS TÖBBÉ FÉLELEM

A nép, amely sötétségben él, nagy világosságot lát, és akik a halál árnyékának földjén élnek, azoknak világosság támad. (Mt 4,16)

Amikor kicsi voltam, nagyon féltem a sötéttől. Egyik éjjel elment az áram. Hirtelen sötétség borult a szobámra, és úgy éreztem, valami rossz közeledik felém. Sikítottam, amíg édesanyám oda nem ért hozzám, hogy megmentsen. Amint lámpája fénycsóvája bevilágított a szobámba, eltűnt a sötétség.
Évekkel később, mikor felidézem azt az éjszakát, arra gondolok, hogy az egész világ sötétségben volt mindaddig, amíg Isten megteremtette a napot. Eszembe jut, hogy Jézus eljövetele, mint igazi világosság eloszlatta a sötétséget a világon, és megvilágította az emberiség útját (Jn 1,9). Végül egy hideg betlehemi jászolra is gondolok, amikor a szent Gyermek a világra jött. Azon az éjszakán történt, hogy Isten egy sötétséget megszüntető fényt küldött a világba, és szertefoszlatta a gonosz hatalmát.
A gyermekkori sötétségélményemre emlékezve jobban megértem a karácsonyt. Karácsonykor Isten fénye Krisztus által megtöri a bűnt a világban. Már nem vakon ünneplem a karácsonyt, hanem azzal a tudattal, hogy Isten elküldte nekünk Jézust, a világ világosságát.

Imádság: Urunk, töltsd be szívünket a karácsony örömével, hogy az örömhír fénye újra felragyogjon a világban! Ámen.

Karácsonykor Jézust, a világ világosságát ünnepeljük.
Olaiya Muyiwa Benralph (Abuja fővárosi terület, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK VALAMILYEN FÓBIÁTÓL SZENVEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek