2021. december 10. péntek

A jó pásztor
Dávid zsoltára.
Az ÚR az én pásztorom, nem szűkölködöm. Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért. Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.
Asztalt terítesz nekem ellenségeim szeme láttára. Megkened fejemet olajjal, csordultig van poharam. Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben.

Zsolt 23.

JÉZUSRA FIGYELNI

Állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére. (Zsid 12,1-2)

Amikor vezetni tanultam, eleinte az volt a szokásom, hogy az autó előtt közvetlenül a földet néztem. Minden kő, bot és kátyú reagálásra késztetett. Először az egyik irányba kormányoztam, majd a másikba, igyekezve elkerülni a legkisebb akadályt is. Az oktatóm végül megkért, hogy húzódjak le, és adott néhány rendkívül hasznos tanácsot. Azt akarta, hogy a látóhatáron egy pontra összpontosítsak, és egyenesen arrafelé vezessek. Elmagyarázta, hogyha felemelem a tekintetemet és a távolban lévő fókuszponton megtartom, simábban tudok kormányozni az úticélom felé, és közben tisztában leszek a körülöttem lévő dolgokkal is.
Az a tanács nemcsak a vezetési technikámat javította, de adott egy erőteljes lelki hozzáállást is. Életútjaink gyakran tele vannak veszélyekkel és zavaró tényezőkkel. Fontos azonban, hogy a látóhatáron tartsuk szemünket, vagyis Jézuson, aki átsegít mindenen, amivel szembekerülünk. Jézus ura a nyugalomnak és a viharnak is, és biztonságosan irányít minket.
Az imádság, a Szentíráson való elmélkedés és a keresztény közösségben való részvétel lelki gyakorlatai segíthetnek abban, hogy fokozottabban figyeljünk Jézusra, és teljes életet éljünk.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy tekintetünket a te utadon tartsuk! Irányíts naponta, miközben feléd tartunk! Ámen.

A gondolataimat ma Jézusra fogom összpontosítani.w
James Stewart (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUTÓVEZETÉS-OKTATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek