2021. december 12. vasárnap

Jézus Krisztus születése
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Mikor anyja, Mária már jegyese volt Józsefnek, de még nem keltek egybe, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József, aki igaz ember volt, és nem akarta őt szégyenbe hozni, elhatározta, hogy titokban elbocsátja. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: "Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd" - ami azt jelenti: Velünk az Isten.

Mt 1,18-23.

ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA

"Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Mt 1,23)

14 nappal karácsony előtt édesapánk meghalt. A karácsony a családunknak többé nem lesz a régi. Miközben mindenki ünnepel, összejöveteleket tart és megajándékozza egymást, én nem tudom, hogy a karácsony hogyan lesz örömteli a családunknak. Ahogy a karácsonyfánk csillogó fényeit nézem, könnybe lábad a szemem. Apu elmenetele sokkolt minket. Nincsenek szavak a szomorúságunkra. Élénk emlékeim vannak édesapánkról, de néha az emlékek nem elegek, hogy csillapítsák a fájdalmat. Amikor a barátaim és kollégáim azt kérdezik, hogy vagyok, nem tudom igazán azt mondani, hogy jól. Csak annyit tudok mondani, hogy még mindig szilárdan ragaszkodom Istenhez.
Akkor is, ha bánatos vagyok, meg fogom ünnepelni a karácsonyt. Végtére is az Immánuél név azt jelenti: "velünk az Isten". Jézus érezte a fájdalmat, amit mi érzünk. Hiszem, hogy ezért a jelenléte békét ad a gyászom alatt. És bár sokáig tart a gyász, tudom, hogy nem vagyok egyedül, mert Isten még szorosabban körülölel. Noha elvesztettem szerető földi apámat, mennyei Atyám törődik velem ezen a karácsonyon és életem minden napján.

Imádság: Urunk, köszönjük a békét és a bizonyosságot, hogy fájdalmas pillanatainkban velünk vagy. Vigasztald meg mindazokat, akik a karácsonyi idők alatt gyászolnak! Ámen.

Amikor leginkább rászorulunk, akkor van Isten legközelebb.
Karen Tarine (Nemzeti Fővárosi Régió, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYÁSZOLNAK KARÁCSONYKOR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek