2021. december 15. szerda

A képmutatás nélküli szeretet
A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.

Róm 12,9-16.

"CSAPDÁBAN" A REPTÉREN

Fáradozzatok annak a városnak a jólétén, ahová fogságba vitettelek titeket. (Jer 27,9)

"Lelkész úr, azért hívjuk, mert szükségünk van az imájára. Csapdába estünk egy hóvihar miatt, és Chicagóban ragadtunk." Lelkészünk megkérdezte: "Zárt helyen vannak szárazon és melegben?" "Igen" - válaszoltam. "Van vizük és ennivalójuk?" Újra igennel feleltem. "Nincs semmilyen egészségügyi problémájuk?" - folytatta. "Nincs" - válaszoltam. "Akkor valójában nincsenek csapdában, ugye? Imádkozni fogok önökért, hogy legyenek az Úr szolgái ott, ahol vannak". Együtt imádkoztunk, és a hozzáállásom szinte azonnal megváltozott.
Könyveket vásároltam egy reptéri üzletben, és odaajándékoztam a gyermekes családoknak. Feleségem szóba elegyedett egy idősebb férfival, aki egy koreai háborús sapkát viselt. Később felajánlottuk, hogy sorban állunk mások helyett ételért. Könnyű volt közeledni másokhoz, tudva, hogy ugyanabban a helyzetben vagyunk. És ezen felül számos aggódó és elgyötört utas fogadta el, hogy imádkozunk velük.
A terminálban töltött 16 óra gyorsabban telt, amikor másoknak felajánlottuk szolgálatainkat. Nem estünk csapdába. A jó helyen voltunk a megfelelő időben arra, hogy Isten szeretetét megmutassuk másoknak.

Imádság: Drága Urunk, amikor csapdában érezzük magunkat, segíts, hogy szerető jelenléted tanúi lehessünk! Ámen.

Bármilyen stresszes körülmények között kereshetem, hogyan szolgáljam Istent.
Leland P. Gamson (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A REPÜLŐTÉRI ALKALMAZOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek