2021. december 16. csütörtök

Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz. Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki elfogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat. Azt mondta neki Júdás, nem az Iskáriótes: Uram, miért van az, hogy nekünk akarod kijelenteni magadat, és nem a világnak? Jézus így válaszolt: Ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá, és nála maradunk. Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én igéimet. Az az ige pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki elküldött engem. Elmondom ezeket nektek, amíg veletek vagyok. A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.

Jn 14,15-26.

A LÉLEK MUNKÁJA

A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. (Jn 14,26)

Amikor beiratkoztam a bibliaiskolába, attól féltem, hogy nem fogom tudni megjegyezni, amit tanulunk. Ugyanez az érzés fogott el a kis tanulócsoportokban, vagy olyan igehirdetéseket hallgatva, amelyek sokat jelentettek nekem. Azért imádkoztam, hogy Isten engedje meg számomra, hogy amit tanulok, az megmaradjon bennem és emlékezzem rá.
Később egy másik tanulócsoportba kerültem, ahol a keresztény tanítvány ismertetőjegyeiről tanultunk. Az órák segítettek megérteni, hogy nem szükséges túlterhelni gondolatainkat azzal a sok információval, amit hallottunk vagy tanultunk. Nem csupán a mi erőfeszítéseink eredménye, hogy Isten igéje gyökeret verjen és gyümölcsöt teremjen életünkben. Sokkal inkább a Szentlélek Isten munkája.
A mai szentírási olvasmányban azt tanuljuk, hogy a Szentlélek ott van mindannyiunkkal, és emlékeztet mindarra, amit tudnunk kell. Micsoda öröm, hogy nem vagyunk egyedül! A Szentlélek munkája által számolhatunk azzal, hogy Isten bölcsessége és szeretete utat mutat számunkra minden nap.

Imádság: Istenünk, hálásak vagyunk Szentlelkedért, aki segít megnyitni gondolatainkat, szemeinket és értelmünket, hogy kövessünk, amerre vezetsz minket. Ámen.

A Szentlélek segít, hogy Isten igéje gyümölcsöt teremjen bennem.
Mayerling Moreno Valdiris (Miranda, Venezuela)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATANULMÁNYOZÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek