2021. december 23. csütörtök

Vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. A tolvaj többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg Isten Szentlelkét, aki az ő pecsétje rajtatok a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Ef 4,25-32.

ADJUNK HELYET

Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban (Ef 4,32)

A konyhai mosogatónk eldugult. Számos szert kipróbáltunk, de egyik sem működött. Miután nem volt más választás, elővettem a szerszámaimat és szétszedtem a vezetéket. Egyszerre volt elképesztő és undorító. Miután kiszedtem a büdös törmeléket az eldugult csőből, a víz szabadon folyt át rajta.
A megbocsátás sokban hasonlít a csőtisztítás folyamatához. A keserűség, a harag és a neheztelés eltömíti az életünket. Sokszor nem akarunk tudomást venni a problémáról, vagy egy könnyű megoldást keresünk. Látszólag ezek működnek egy ideig, de a fájdalom és a harag újra felbukkan.
Az igazi megbocsátáshoz erőfeszítés kell. Megköveteli, hogy vegyük elő a szerszámainkat, távolítsuk el a törmelékeket, amik felgyülemlettek a szívünkben. Erre csak azért vagyunk képesek, mert Isten már előbb megbocsátott nekünk. Ha ezt a kegyelmet ajánljuk fel másoknak, és teljesen elengedjük az adósságaikat, akkor a mi életünk is felszabadul.
A megbocsátás teret készít bennünk jó dolgokra - Isten kegyelme, szeretete és jósága szabadon áramolhat. Amikor ez megtörténik, az mindannyiunk javát szolgálja.

Imádság: Istenünk, ébressz bennünk vágyat és erőt, hogy másoknak megbocsássunk! Tisztítsd meg életünket a neheztelésektől, a haragtól, és töltsd meg szeretettel! Ámen.

Megbocsátani nehéz, de Isten kegyelméből lehetséges.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZTELNEK VALAMIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek