2021. december 24. péntek

Jézus születésének ígérete
A hatodik hónapban pedig Isten elküldte Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó József jegyese volt. A szűznek pedig Mária volt a neve. És hozzálépve így szólt az angyal: Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van! Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki: Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál Istennél! Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak. Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának nevezik majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját, ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége. Mária megkérdezte az angyalt: Hogyan lehetséges ez, mivel én férfit nem ismerek? Az angyal így válaszolt neki: A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Íme, Erzsébet, a te rokonod is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, mert Istennek semmi sem lehetetlen.

Lk 1,26-37.

KARÁCSONY ESTE

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. (Zsid 11,1)

Egy két évszakos trópusi országban élek, ahol a templomoknak nagy ablakai és ventilátorai vannak, hogy hűvösben lehessünk nyáron. Az egyik karácsonyi istentisztelet alatt nagy szél és eső támadt, így nehezen tudtuk égve tartani a gyertyáinkat a templomban. Többször meg kellett kérnem a mellettem ülőt, hogy segítsen újra meggyújtani a gyertyámat.
Jézus születése a remény szimbóluma a hosszú várakozás után, amikor a Megváltót, a békét hozót várja mindenki. Számomra a gyertyás vonulás azon a karácsonyestén az én erőfeszítéseimet szimbolizálta, hogy életben tartsam a reményt és a hitet egy olyan világban, amely tele van bizonytalansággal és káosszal.
Nehéz kitartani a hitben és a reménységben, amikor az imákra látszólag nem jön válasz, és amikor a valóság nem találkozik az elvárásainkkal. Ilyen időkben segít a reményt életben tartani, ha olvassuk a Bibliát, és megkérjük hívő testvéreinket, hogy imádkozzanak hitünk megerősödéséért.

Imádság: Mindenható Istenünk, köszönjük, hogy adtad nekünk Jézus Krisztust. Segíts bennünket, hogy megőrizzük a békességet, és ébren tartsuk szívünkben a hitet! Ámen.

A világ bizonytalan helyzeteiben a Szentírás erősíti a hitemet.
Juita Kartini (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK REMÉNYTELENSÉGGEL KÜSZKÖDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek