2021. december 26. vasárnap

Hallgass apádra, ő nemzett téged, és ne vesd meg anyádat, ha megöregszik! Vedd meg, és ne add el az igazságot, a bölcsességet, az intést és az értelmet! Vígan örvendezik az igaznak az apja, és aki bölcset nemzett, örül annak. Örüljön apád és anyád, vigadjon, aki szült téged!

Péld 23,22-25.

SOSEM VAGYOK EGYEDÜL

Anyját és apját mindenki tisztelje. Tartsátok meg szombatjaimat. Én, az Úr vagyok a ti Istenetek! (3Móz 19,3)

Apám néhány évvel ezelőtt elhunyt. Gyakran gondolok rá, különösen akkor, amikor érzelmi hullámvölgyben vagyok. Hiányzik a támogatása. Emlékszem jóságára. Mindig főzött ránk, és a legjobb ételeket tette elénk. Cipelte a nehéz tárgyainkat. Igazi harcos volt, sok nagy műtéten és fájdalmas orvosi vizsgálaton esett át. Mindezt bátran viselte, és megőrizte belső szabadságát.
Persze nem volt tökéletes. Gyakran vitatkoztunk, mert makacs volt és nem hallgatott másokra. Nehezen értette meg, amit a nővérem és én éreztünk és gondoltunk. Ritkán érdekelte, hogy mit tanultunk az iskolában, vagy hogyan telt egy napunk a munkahelyen.
Apámnak voltak jó és rossz tulajdonságai. Mindazonáltal a családunkban apám legnagyobb öröksége az, hogy Istenhez vezetett bennünket. Többé már nem főzhet nekünk, és nem jöhet velünk, hogy cipelje a bevásárlótáskáinkat. De neki köszönhetően találkoztunk Istennel, és hiszünk az Úrban.
Így hát nem vagyok árva. Nem vagyok egyedül. Tudom, hogy Isten és az édesapám szurkol a családunknak, hogy mi is célba érjünk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük a szüleinket, minden sikerüket és bukásukat. Köszönjük, hogy te vagy a mi tökéletes Atyánk. Ámen.

Isten az én tökéletes mennyei Atyám.
Flo Au (Hong Kong, Kína)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek