2021. december 29. szerda

Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek. Példázatot is mondott nekik: Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e mindketten verembe? A tanítvány nem feljebb való mesterénél; de aki teljesen felkészült, az mind olyan lesz, mint a mestere. Miért nézed a szálkát a testvéred szemében, a saját szemedben pedig még a gerendát sem veszed észre? Hogyan mondhatod testvérednek: Testvérem, hadd vegyem ki szemedből a szálkát! - mikor a saját szemedben nem látod a gerendát? Képmutató, előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és akkor jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd a szálkát testvéred szeméből.
Nem jó fa az, amely rossz gyümölcsöt terem, és ugyanúgy nem rossz fa az, amely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fát a maga gyümölcséről ismernek meg. Hiszen tüskebokorról nem szednek fügét, csipkebokorról sem szüretelnek szőlőt. A jó ember szíve jó kincséből hozza elő a jót, a gonosz ember pedig a gonoszból hozza elő a gonoszt. Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj. Miért mondjátok nekem: Uram, Uram - ha nem teszitek, amit mondok?
Megmutatom nektek, kihez hasonló az, aki hozzám jön, hallja beszédeimet, és cselekszi azokat. Hasonló ahhoz a házépítő emberhez, aki mélyre ásott, és a kősziklára alapozott: amikor árvíz jött, beleütközött az áradat abba a házba, de nem tudta megingatni, mert jól volt megépítve. Aki pedig hallja beszédeimet, de nem cselekszi, az hasonló ahhoz az emberhez, aki alap nélkül a földre építette a házát: beleütközött az áradat, és azonnal összeomlott az a ház, és teljesen elpusztult.

Lk 6,37-49.

MEGVÁLTOZTATNI A VILÁGOT

Miért mondjátok nekem: Uram, Uram - ha nem teszitek, amit mondok? (Lk 6,46)

A barátommal, Adammal elmentünk kempingezni, s megünnepeljük döntésemet, hogy követem Krisztust. Ahogy ültem a tábortűznél, birkózva a hitem új felelősségével, egy bíztató kart éreztem vállamon. Tudtam, hogy Jézus az - Immánuél, Isten velünk van.
Volt, amikor nem értékeltem Isten jelenlétét. Amikor fiatal voltam, volt egy keresztény reklám a televízióban, amely azt mondta: Lehet, hogy Isten nem változtatja meg a körülményeidet, de téged megváltoztat. Akkor nem akartam változni, csak azt, hogy Isten oldja meg dolgokat csodákkal, mint a Bibliában.
Csak miután találkoztam Istennel a tábortűznél, és először végigolvastam a Bibliát, láttam a csodák mögé. Jézus elvárta a követőitől, hogy a tanításait a tetteikkel hirdessék, és Istent válasszák a világ helyett. Rájöttem, hogy tanítványnak lenni azt jelenti, hogy Isten átformál, és így tudunk segíteni megváltoztatni a világot, ahelyett, hogy várnánk, hogy ő tegye ezt értünk. Kereszténynek lenni nem csak azt jelenti, hogy mondjuk "Uram, Uram", hanem tenni, amit Jézus mond. Néha ijesztő Jézus tanításait követni, sőt kényelmetlen is. Pénzbe, munkába, barátokba, családba és akár az életünkbe is kerülhet. De Isten megígéri, hogy velünk lesz Krisztus követésében, mi pedig változunk, hogy közösen megváltoztassuk a világot.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy minél inkább Krisztushoz hasonlóvá váljunk, hogy megváltoztassuk a világot. Ámen.

Isten segítségével képes vagyok megváltoztatni a világot!
Jason John (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT KRISZTUS KÖVETÉSÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 December
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek