2022. január 1. szombat

Mózesnek, Isten emberének imádsága.
Uram, te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre. Mielőtt hegyek születtek, mielőtt a föld és a világ létrejött, öröktől fogva mindörökké vagy te, ó, Isten!
A halandót visszatéríted a porba, és ezt mondod: Térjetek vissza, emberek! Mert ezer esztendő előtted annyi, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, mint egy őrváltásnyi idő éjjel. Elragadod őket, olyanok lesznek, mint reggelre az álom, mint a növekvő fű: reggel virágzik és növekszik, estére megfonnyad és elszárad.
Bizony elmúlunk haragod miatt, indulatod miatt hirtelen semmivé leszünk, ha magad elé állítod bűneinket, titkolt vétkeinket orcád világossága elé. Elmúlik minden napunk haragod miatt, úgy elmúlnak esztendeink, mint egy sóhajtás. Életünk ideje hetven esztendő, vagy ha több, nyolcvan esztendő, és nagyobb részük hiábavaló fáradság, olyan gyorsan eltűnik, mintha repülnénk. Ki tudja, milyen erős haragod, és milyen félelmetes felháborodásod? Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk!

Zsolt 90,1-12.

SZÁMLÁLNI A NAPOKAT

Taníts úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! (Zsolt 90,12)

Elhatároztam, hogy mostantól nem fogom elfelejteni, milyen nap van. Tudom, egy kicsit képtelenségnek tűnik elfelejteni, milyen nap is van, de néha bizony megtörténik. A középiskolában azt kérték, mindig írjuk fel a dátumot a füzetünk lapjaira. Az egyetemen sajnos, ez már nem volt követelmény.
Mai igénk arra hívja fel a figyelmet, gondoljuk át, mivel töltjük napjainkat. Egyszerűen csak éljük az életünket, azt sem tudva, milyen nap van? Vagy törekszünk egészen az Isten akarata szerinti életre, növekedve a "belső emberben" és Istent dicsőítve? A mai nap jó arra, hogy elkezdjük a Szentlélek vezetése alatt álló céltudatos életet. Én most egy zsebnaptárt használok, amibe feljegyzem a feladataimat, hogy emlékezzek a napi teendőkre. Minden Istennel eltöltött nap fontos, új lehetőséget hordoz, hogy áldjuk az Urat, és áldást jelentsünk az embereknek. Kérjük Istent, tanítson bölcsen tölteni napjainkat.

Imádság: Életet adó örök Istenünk, minden napunk tőled jövő ajándék! Segíts felismernünk ezt az ajándékot, amikor akaratodat teljesítjük, és nevedet magasztaljuk! Ámen.

A mai napra a legfontosabb napirendi pont: hálásnak lenni Isten áldásaiért.
Frine Paola Cedano Berroa (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK, ÉS LEGYÜNK HÁLÁSAK AZ ÚJ ÉVKEZDETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek