2022. január 2. vasárnap

Az új parancsolat
Amikor Júdás kiment, így szólt Jézus: Most dicsőült meg az Emberfia, és az Isten dicsőült meg őbenne; ha pedig az Isten dicsőült meg benne, az Isten is megdicsőíti majd őt önmagában, sőt azonnal megdicsőíti őt. Gyermekeim, még egy kis ideig veletek vagyok: kerestek majd engem, és ahogyan megmondtam a zsidóknak, hogy ahova én megyek, oda ti nem jöhettek, most nektek is ezt mondom. Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.

Jn 13,31-35.

FELISMERÉS

Ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. (Jn 13,34-35)

Nagyszüleim fiatalkoromban fogadtak örökbe, miután édesanyám meghalt. Nagymama rajongott értem, támogatott az iskolai és a tanórákon kívüli tevékenységeimben is. Igazán szeretett engem. Mindig együtt voltunk, úgyhogy az emberek teljesen összekapcsoltak minket egymással. Amikor éppen nem együtt láttak minket, mindig kérdezősködtek a másikunkról.
Azután rossz utakat választottam, és most börtönben vagyok. Nagymama néhány évvel ezelőtt meghalt. Mivel azóta nincs látogatóm, fényképészként tevékenykedek a látogató helyiségben. Amikor a családok jönnek a láthatásra, felismerem őket, és összetársítom a látogatott személlyel. Néha, akkor is, ha még soha nem találkoztam valakinek a családjával, felismerem a hasonló arcvonásokat, és meglátom az illető személyt bennük.
Azon tűnődöm, vajon az emberek felismerik-e bennünk az Istennel járó embert? Amikor minket látnak, látják-e Istent is, és felismerik-e bennünk Krisztust? A Szentírás azt mondja, hogy az emberek Krisztust fogják látni bennünk, ha egymást szeretjük.

Imádság: Drága Jézusunk, segíts minden tettünkben téged visszatükröznünk! Bárcsak téged látnának az emberek bennünk ma, és minden nap! Ámen.

Megmutatkozik tetteimben a Jézussal való kapcsolatom?
Nicholas Patterson (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÜLÖN ÉLŐ CSALÁDTAGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek