2022. január 3. hétfő

Krisztus szeretetének megismerése
Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

SZERETŐ SZÍV

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, hogy ...a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztus minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy Isten mindent átfogó teljességére jussatok. (Ef 3,17-19)

Az egyik reggel a Szentlélek jó leckét adott számomra Krisztus szeretetéről Melvin fiamon keresztül. Melvin autista. Már 44 éves, és micsoda életutat jártunk be együtt!
Két héttel ezelőtt Melvin így szólt hozzám: "Szeretnék beszélni apával, mielőtt meghal". A kérése megdöbbentett, nem tudtam, mit válaszoljak. Az apja soha nem fogadta el őt igazán, és csalódottságában teljesen kivonult Melvin életéből. Bár a fiam évek óta nem látta az apját, szerette őt. Lelkében emlékezett az apjára, és most látni szerette volna.
Az emberek hátat fordíthatnak nekünk, de Krisztus mindig szeretettel fordul hozzánk. Mi megfeledkezhetünk róla, ő azonban gondol ránk. Amikor elveszettek vagyunk, ő megtalál. Amikor bajban vagyunk, Krisztus segítségünkre siet.
Ezért az örökkévaló szeretetért imádkozik Pál apostol a fenti igeszakaszban, hogy képesek legyünk felfogni és megismerni a szeretetet, amely megtölthet minket az Isten teljességével.

Imádság: Drága Édesatyánk, segíts megismernünk Krisztus Jézus feltétel nélküli szeretetét! Add, hogy ez a szeretet áramoljon embertársaink felé! Ámen.

Krisztus irántam való szeretetének nincsenek határai.
Bernadette Butler (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek