2022. január 5. szerda

Örüljetek az ÚRnak, ti, igazak! Az igaz emberekhez illik a dicséret. Adjatok hálát az ÚRnak citeraszóval, tízhúrú lanttal zengjetek neki! Énekeljetek neki új éneket, szépen zengjenek hangszereitek!
Mert az ÚR igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik. Szereti az igaz ítéletet, az ÚR szeretetével tele van a föld. Az ÚR igéje alkotta az eget, egész seregét szájának lehelete. Gáttal torlaszolta el a tenger vizét, mederbe zárta hullámait. Féljen az ÚRtól az egész föld, rettegjen tőle a világ minden lakója, mert amit ő mondott, meglett, és amit parancsolt, előállott.

Zsolt 33,1-9.

MAGASZTALÓ IMA

Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicséretet a föld határáig. (Ézs 42,10)

Egyik nap elkezdtem szokásos reggeli imádságomat. Imádkoztam, és felsoroltam kéréseim, mit kívánok a gyerekeimnek, magamnak, családomnak és a barátaimnak. Hirtelen egy ajándékautomata-gép képe villant fel bennem. Kisgyermekként nagyon tetszett, amikor egy fémpénzt bedobtam a nyíláson, megforgattam a kart, és egy színes gumilabda pottyant a kezembe. Rádöbbentem, hogy úgy imádkozom, mintha érméket dobálnék egy ajándékautomatába. Majd minden imádságom kérésekről szólt, úgy tettem, mintha azt várnám, hogy Isten válaszai úgy hulljanak be az életembe, mint a gumilabdák a kezembe. Mivel Isten irgalmas és kész segíteni, természetesnek vettem a teremtés csodáit, bőkezű ajándékait, és Krisztus értünk hozott áldozatát.
Az imádságaimat most már mindig magasztalással kezdem. Ahelyett, hogy mindjárt az jutna eszembe, ami talán hiányzik az én vagy a szeretteim életéből, örömömre van, amikor felismerem Isten végtelen szeretetét és bőkezűségét. Miután "magasztaló imádságaim" emlékeztetnek arra, amit Isten értünk tett, a "kérő imák" már bizalommal teljes és hálás szívből fakadnak.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy ne csak szükségünkben jöjjünk hozzád, hanem mindig maradjunk a közeledben, kifejezve hálánkat és reményünket! Ámen.

Imádságban igyekszem nemcsak kérni, hanem magasztalni Istent mindazért, amit tett.
Valerie Bryant Bennett (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ISTENTŐL VÁRNAK SEGÍTSÉGET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek