2022. január 9. vasárnap

Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. A tolvaj többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek. Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. És ne szomorítsátok meg Isten Szentlelkét, aki az ő pecsétje rajtatok a megváltás napjára. Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.

Ef 4,25-32.

FOLYAMATOS NÖVEKEDÉS

Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek Krisztusban. (Ef 4,32)

A kis mezőgazdasági birtokom egy peremvárosi erdős területen húzódik meg. Szeretek sétálni késő délután a ház mögötti fák között, amikor a napsugarak táncot járnak a leveleken. Néha leheveredek a földre, és ámulattal tekintek fel a hatalmas öreg tölgyekre és tulipánfákra. Ha a fény azonban éppen úgy esik, látom a fák kérgén a hegeket és a dudorokat, ahol a kéreg nem teljesen forrt egybe a törzzsel. A fa azonban a hegek fölött is tovább növekszik, és egészséges életet él.
A mai igeszakasz által ugyanez mondható el a megbocsátás folyamatáról. A megbocsátás nem csupán a megengedésről szól; az előrehaladás és továbblépés is része ennek, ami nem engedi, hogy megrekedjünk a múlt sérelmein. Tevékenyen irgalmasok lehetünk, a kegyelem szavait és cselekedeteit felkínálva, ahogy azt Isten is tette velünk Jézus Krisztus által.
A fákhoz hasonlóan nekünk is lehetnek sebeink, de nem kell engednünk, hogy ezek meggátolják lelki növekedésünket. Imaéletünkkel és megbocsátásunkkal teret engedünk Istennek, hogy begyógyítsa sebeinket, új életet teremtsen, és a folyamatos növekedésre segítsen.

Imádság: Teremtő Istenünk, szomorúságunk és fájdalmaink ellenére is segíts irgalommal teljes életet élnünk! Gyógyítsd meg sebeinket, hogy új életre kelhessünk! Ámen.

Az irgalmasság a teljesség felé vezet.
Cameron Kempson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK MEGBOCSÁTÓ LELKÜLETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek