2022. január 12. szerda

Nem hallgathatok Sion miatt, nem nyughatom Jeruzsálem miatt, míg nem ragyog igazsága, mint a hajnalfény, és szabadulása, mint az égő fáklya. Látni fogják igazságodat a népek, dicsőségedet az összes király. Új neveden szólítanak téged, amelyet az ÚR maga ad majd neked. Ékes korona leszel az ÚR kezében, királyi fejdísz Istened tenyerén. Nem mondanak többé elhagyottnak, országodat sem mondják pusztaságnak, hanem úgy hívnak, hogy gyönyörűségem, országodat pedig úgy, hogy férjnél van. Mert gyönyörködik majd benned az ÚR, és országodnak ő lesz a férje. Mert ahogy az ifjú elveszi a hajadont, úgy vesz el téged, aki felépít; ahogy a vőlegény örül menyasszonyának, úgy örül majd neked Istened.

Ézs 62,1-5.

EGY ÚJ NÉV

Látni fogják igazságodat a népek, dicsőségedet az összes király. Új neveden szólítanak téged, amelyet az Úr maga ad majd neked. (Ézs 62,2)

Sokszor kerültem bajba az iskolában, a bizonyítványomban mindig volt megjegyzés a rossz magaviseletemmel kapcsolatban. Tetteim miatt a megjegyzések, amivel illettek, nem voltak pozitívak, habár gyakran megérdemelten kaptam azokat.
Meglepő módon az egyik tanár szerint megváltoztatható vagyok. Ő más jellemzőimet emelte ki megjegyzéseiben és személyesen is, amik a pozitív tulajdonságaimat is felfedték. Természetesen jobb lett az önértékelésem. Idővel mások is kezdték meglátni pozitív tulajdonságaimat. Ez a tanár bizalmat szavazott nekem, hogy egy új életet tudjak élni, és félretegyem a régit. Nem egy perspektívaváltás volt ez, hanem Isten formálása.
Ézsaiás próféta egy hasonló esetet ír le Izraelről. Vétkeztek, de Isten kegyelmes volt, és visszafogadta őket, ezzel reményt adva számukra. Isten új nevet adott nekik. Az "elhagyott" szót a "gyönyörűségem" váltja fel (Ézs 62,4).
Izrael igazsága kizárólag Isten szabadításának és megváltásának volt köszönhető. Isten kegyelme erősebb a saját bűnös állapotunknál. Ahogy tanárom új lehetőséget adott nekem, Isten is helyreállít, hogy megmutathassuk csodálatos tulajdonságait.

Imádság: Drága Istenünk, hálát adunk, hogy sajátodnak tartasz bennünket. Segíts a te dicsőségedre élnünk! Ámen.

Istentől kapott identitásom erősebb, mint mások címkéi.
Mike Medeiros (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SEGÍTENEK MEGLÁTNI A KÉPESSÉGEINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek