2022. január 14. péntek

Jézus a főpap házában
Miután pedig elfogták őt, elvitték és bekísérték a főpap házába. Péter pedig távolról követte. Mikor az udvar közepén tüzet raktak, és körülülték, Péter is leült közéjük. Amint ott ült a tűz világánál, meglátta őt egy szolgáló, szemügyre vette, és így szólt: Ez is vele volt. Ő azonban letagadta, ezt mondva: Asszony, nem ismerem őt! Röviddel ezután más látta meg, és ezt mondta: Te is közülük való vagy! De Péter így válaszolt: Ember, nem vagyok! Körülbelül egy óra múlva másvalaki is bizonygatta: De bizony, ez is vele volt, hiszen ő is Galileából való. Péter azonban ismét tagadta: Ember, nem tudom, mit beszélsz. És amikor ezt mondta, egyszerre megszólalt a kakas. Ekkor megfordult az Úr, és rátekintett Péterre. Péter pedig visszaemlékezett az Úr szavára, amikor azt mondta neki: Ma, mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem. Azután kiment, és keserves sírásra fakadt.

Lk 22,54-62.

EGY PILLANTÁS

Péter ismét tagadta: Ember, nem tudom, mit beszélsz. És amikor ezt mondta, egyszerre megszólalt a kakas. Ekkor megfordult az Úr, és rátekintett Péterre. (Lk 22,60-61)

Középiskolában zaklattak társaim. Szerencsétlen voltam, nem viseltem márkás ruhákat, és reménytelenül tehetségtelen voltam a sportokban. Tarik, egy indiai cserediák barátságában leltem vigaszra. Neki sem sikerült beilleszkednie, ahogy nekem sem. A közös szenvedésben gyökerezett kapcsolatunk.
Egy nap, iskolába menet, három focista beszélt velem. Mámorban úsztam! Ahogy közeledtünk az iskolához, láttam Tarikot az ajtóban. A fiúk azonnal elkezdték csúfolni. Népszerűség iránti vágyam mindent felülírt, és szégyellem bevallani, de én is bekapcsolódtam barátom csúfolásába. Soha nem felejtem el, hogyan nézett rám Tarik abban a pillanatban. Egy szót sem szólt, de láttam a szemében a csalódottságot és a szomorúságot.
Péter biztosan mélyen elszégyellte magát, mikor Jézus ránézett, miután megtagadta, hogy ismeri őt. De Jézus nem ítélte el. Azt hiszem, inkább mélyen Péter lelkébe nézett, és látta Isten bátor emberét, akivé Péter válni fog. Amikor szégyelljük magunkat hibáink miatt, akkor a megbocsátás egy imányira van. Jézus mindig feltétel nélküli szeretettel néz ránk.

Imádság: Megváltónk, segíts emlékeznünk, hogy határtalan szereteted és áldozatod elfedi minden vétkünket. Ámen.

Isten a megbocsátó szeretet pillantásával néz ma rám.w
Tom Smith (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ISKOLÁBAN ZAKLATOTT DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek