2022. január 16. vasárnap

Így szól a Seregek URa: Ez a nép azt mondja, hogy nem jött még el az ÚR háza újjáépítésének ideje. Az ÚR igéje azonban így szólt Haggeus próféta által: Hát annak itt van az ideje, hogy ti magatok faburkolattal díszített házakban lakjatok, amikor a templom még romokban hever? Azért így szól a Seregek URa: Gondoljátok meg, mi történik veletek!

Hag 1,2-5.

ISTENI KÉSZTETÉS

Haggeus, az ÚR követe pedig ezt mondta a népnek az ÚR megbízásából: Én veletek vagyok! - így szól az ÚR. (Hag 1,13)

Nem volt okom nem kedvelni ezt az embert - magamban csak így emlegettem: "az a bizonyos keresztény", de valójában nem volt semmi közös bennünk. 20 évvel idősebb voltam nála. Ő diák volt, én karbantartó. Előtte egyetemisták ezreit láttam jönni-menni. Ritkán szólított meg bárki. De ő néhányszor megállt beszélgetni velem. Még a nevemre is emlékezett. Jézusról beszélt nekem, és bátorított, hogy térjek vissza a gyülekezetbe.
"Majd később. Először rendbe kell tennem az életemet." - mondtam neki. Nem tudom, hogy ő hitt-e nekem, de én magam sem hittem el a saját szavaimat.
Biztosan lediplomázott, mert többé már nem láttam. Ennek már 30 éve, de soha nem fogom elfelejteni a bátorítását. Idővel visszatértem a gyülekezetbe, és nagyon örülök, hogy megtettem. De továbbra is azon gondolkodtam: Micsoda áldásokat szalaszthattam el amiatt, hogy a hitemet háttérbe szorítottam?
Folyton emlékeztetem magam, hogy a hit nem egy elintézendő ügy. Még ha figyelmen kívül hagyjuk Isten jelenlétét, ő akkor is szeret minket. Az Istennel való kapcsolathoz szükséges a mi válaszunk is. Amikor az izraeliták válaszoltak, Isten megerősítette őket: "Én veletek vagyok." Most már Isten mindig velünk van Krisztus által.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük feltétlen szereteted. Erősíts minket a veled való kapcsolatban. Ámen.

Keresni fogom Isten késztetését a beszélgetéseimben.
Andrew Michael Ardoin (Louisiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI OTTHONT KERESŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek