2022. január 18. kedd

Nagyok az ÚR tettei
Dicsérjétek az URat! Hálát adok az ÚRnak teljes szívből a becsületes emberek körében és közösségében. Nagyok az ÚR tettei, kikutathatják, akiknek csak kedvük telik benne. Munkája fenséges és ékes, igazsága örökre megmarad. Emlékezetessé tette csodáit, kegyelmes és irgalmas az ÚR. Eledelt adott az istenfélőknek, örökké emlékezik szövetségére. Hatalmas tetteit kijelentette népének, nekik adta a pogányok birtokát. Kezének munkái igazak és jogosak, rendelkezései maradandóak, rendíthetetlenek mindörökké, igazán és helyesen vannak megalkotva. Gondoskodott népe megváltásáról, örökre elrendelte szövetségét, szent és félelmetes az ő neve. A bölcsesség kezdete az ÚR félelme. A józan eszűek mind eszerint élnek. Az ő dicsérete örökre megmarad.

Zsolt 111,1-10.

ENGEDELMESSÉG

A bölcsesség kezdete az Úr félelme. A józan eszűek mind eszerint élnek. Az ő dicsérete örökre megmarad. (Zsolt 111,10)

Egyik lányom focizik. A legelső edzésén azt mondta neki az edző, hogy a lába belső oldalával rúgja a labdát, ne a lábujjaival. A lányom makacsul a lábujjaival rúgta, mert így a labdát erősebben és gyorsabban tudta rúgni, és már előtte is mindig így csinálta. Ment ez így egy darabig, míg az edzőnek csak sikerült rávennie a lányomat, hogy legalább egyszer próbálja ki a másik módszert. Vonakodva, de megpróbálta, és rájött, hogy így jobban irányíthatja a labdát, sőt még messzire is tud vele lőni. Már ez az egy próbálkozás meggyőzte őt.
Isten parancsai is hasonlóak lehetnek. Azt gondoljuk talán, hogy mindent jól csinálunk, de akkor Isten azt kívánja tőlünk, ami nekünk nem könnyű vagy nem logikus. Feszengünk, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy bebizonyítsuk, mindez miért nem vonatkozik ránk, mert pl. másak a körülményeink. Könnyen elfelejtjük, hogy Isten mindig a javunkat akarja. Isten azt mondja, hogy a megértés az engedelmességből fakad. Ha vonakodva bár, de követjük Isten parancsolatait, megtapasztalhatjuk az áldásokat, amik az engedelmességből fakadnak.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy késedelem nélkül engedelmeskedjünk neked, és emlékezzünk, hogy az általad kijelölt út mindig a javunkat szolgálja! Ámen.

Még ha nem is ehhez szoktam, Isten útján fogok járni.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A FOCISTÁKÉRT ÉS EDZŐIKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek