2022. január 20. csütörtök

Ha az URat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás. Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon, kézen fogva vezetnek téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőben. Eltaposod az oroszlánt és a viperát, eltiprod a fiatal oroszlánt és a tengeri szörnyet.
Mivel ragaszkodik hozzám, megmentem őt, oltalmazom, mert ismeri nevemet. Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt. Megelégítem hosszú élettel, gyönyörködhet szabadításomban.

Zsolt 91,9-16.

VIHAR

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! (Ézs 41,10)

A feleségemmel az erkélyről figyeltük, ahogy az Atlanti Óceán felől érkező vihar a pálmafákat tépázza, és óriási hullámokat korbácsol a homokos tengerpart irányába. Át kellett ölelnünk egymást, hogy megtartsuk egyensúlyunkat. Gyorsan behúzódtunk a szobába, a szemünk égett a rettenetesen erős széltől, a bőrünk pedig libabőrös lett a zuhogó esőtől. Másnap reggel ragyogó azúrkék ég fogadott szikrázó napsütés kíséretében. Finom hullámok nyaldosták a tengerpartot, a pálmafák lengedeztek a szellőben, és minden végtelenül békés volt.
Az élet is lehet teljesen hasonló. Egy komoly betegség, aggodalom, munkahelyváltás, házassági krízis, kihívások egy kapcsolatban, a vállalkozás megtorpanása és hasonló viharok kizökkentenek bennünket, nem érezzük jól magunkat. Még a hitünk is meginog. De Isten mindig velünk van a zűrzavar közepette is, ahogyan ígérte. A Szentlélek által Jézus azt mondja: Csendesedj el! És a szívünk, elménk újból békét és nyugalmat lelhet.

Imádság: Urunk, Jézus, légy velünk a viharban és a nyugodt időkben is! Vigasztalj bennünket a tudattal, hogy mindig közel vagy! Ámen.

Isten velem van a viharban és a küzdelemben, és békét ígér.
John R. Robinson (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK ÉLETE KRÍZISBE KERÜLT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek