2022. január 23. vasárnap

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: Ki a nagyobb a mennyek országában? Ő odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.

Mt 18,1-5.

SZÍVBŐL ADAKOZNI

Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. (Mt 18,4)

Egyszer, mikor egy könyvvásáron voltunk a legidősebb unokám általános iskolájában, tanúja voltam egy jó cselekedetnek, ami megmelengette a szívemet. Andrew, az unokám az édesanyjának segített otthon, hogy pénzt keressen a könyvvásárra. Kiválasztott pár könyvet, és kifizette azokat. Volt még egy kis pénze, de az egyik barátjának semmije sem volt.
A fiatal barátja kiválasztott néhány könyvet és már épp vissza akarta tenni őket, mikor Andrew megkereste a tekintetem, és láttam, hogy a beleegyezésemre vár. Ki akarta fizetni a barátja könyveit. Elmondtam Andrewnak, hogy ő kereste ezt a pénzt, szóval elköltheti, és igen, szép lenne, ha megosztaná ezt valaki mással. És így is tett.
Mikor apró kedvességeket látok, főleg gyerekektől, az megújítja az Úrba vetett hitemet, és biztosít arról, hogy Isten munkálkodik a földön. Dicsőség Istennek azokért a jó cselekedetekért, amik az ő jelenlétéről tanúskodnak!

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a gyerekeket az életünkben, akik a te önzetlen és őszinte szeretetedről tanítanak bennünket. Segíts, hogy minél inkább hasonlókká váljunk hozzájuk! Ámen.

Hogyan tanítanak engem a körülöttem élők Jézusról?
Larry Dowell (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UNOKÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek