2022. január 24. hétfő

Jézus az út az Atyához
Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat. Tamás erre így szólt hozzá: Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat? Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.

Jn 14,1-7.

EGY HELY SZÁMUNKRA

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. (1Jn 3,1)

Sokat szorongok. Felhalmozom magamban a stresszt, és úgy gondolok az életre, mintha egy versenyfutás lenne, azzal a céllal, hogy nyerjek valamit - jó jegyeket, atlétikai eredményeket, vagy hogy a legjobb legyek a kedvenc tevékenységeimben.
A gimnáziumban az volt az egyik célom, hogy beilleszkedjek. Ez a cél több ok miatt elérhetetlenné vált számomra. A szűkös anyagi keretem, a közlekedés, és hogy nem szerettem szöveges üzeneteket küldözgetni, alkalmatlanná tettek arra, hogy a csoportnak része legyek, ahova tartozni szerettem volna.
Akkor nem jöttem rá, hogy bár küszködtem, hogy beilleszkedjek a gimis közösségbe, már egy sokkal fontosabb csoport része voltam: Isten családjának a tagja. Ennek a családnak nem voltak olyan földi követelményei, mint a gimisnek. Ennek a családnak csak a szeretetemre, hitemre volt szüksége, és arra, hogy higgyek a legfőbb jóban. Istennek nem számít, honnan származunk, mennyi pénzünk van, vagy hogy a világ szemében tökéletes életünk van-e. Istennek gondja van ránk, és mindannyiunk számára van egy helye - maga Jézus készítette el! Ez az ígéret ad nekem vígaszt, és ezáltal tudom értékelni a csodálatosan egyedi és sokszínű családomat.

Imádság: Drága Istenünk, segíts észrevennünk, hogy mi a te családodhoz tartozunk, és ez az, ami igazán számít. Ámen.

Mindig beleillek Isten szerető családjába.
Josey McChesney (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZORONGÁSSAL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek