2022. január 31. hétfő

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

ÖRÖMTELI SZÍV

Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet. (Zsid 12,1-2)

Nemrégiben élvezettel néztem egy műsort, ahol egy konzulens segít lomtalanítani és elrendezni az otthonokat. Módszere: csak olyan dolgok legyenek a lakásban, amik örömöt okoznak. Az ügyfelek mindent maguk gondolnak át. Ha az adott tárgy örömet okoz nekik, akkor megtartják, ha nem, akkor megszabadulnak tőle. Jó nézni az örömöt az embereken a lakásuk rendje után.
Elgondolkodtam, mennyi fölösleges dologgal terheljük a lelkünket. Egy megjegyzéssel, amit valaki mondott pár éve, vagy csalódottsággal, amikor nem kaptunk meg egy lehetőséget, sértettséggel, amikor valaki ártott nekünk. De hiszem, hogy Isten meg szeretné tisztítani a szívünket. Mi lenne, ha nem rágódnánk olyan emlékeken, amik nem okoznak örömet az életünkben?
Ahogy a Zsid 12,1-3 mondja, ezt megtehetjük úgy, hogy Jézust tartjuk példának. Jézust elárulták és megkínozták. Mégis a Biblia azt mondja nekünk, hogy az előtte lévő öröm miatt kibírta. Az öröm ad nekünk kitartást ahhoz, hogy végig tudjuk futni a versenyt, hogy átlendüljünk a nehéz időkön.

Imádság: Istenünk, mutasd meg azokat a dolgokat, amik nem okoznak örömet, és segíts, hogy átadjuk azokat neked! Segíts örömmel és kitartással futni a "pályánkat"! Ámen.

Ma elengedem a fölösleges dolgokat, hogy Istent szolgálhassam.
Shelley Marolla (Victoria, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A MÚLT ELENGEDÉSÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Január
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek