2022. május 6. péntek

Az új ember felöltözése
Mondom tehát, és tanúsítom az Úr nevében, hogy többé nem élhettek úgy, ahogyan a pogányok élnek hiábavaló gondolkodásuk szerint. Az ő elméjükre sötétség borult, és elidegenedtek az Istennek tetsző élettől, mert megmaradtak tudatlanságukban, és megkeményedett a szívük. Mivel erkölcsi érzékük eltompult, bujálkodásra adták magukat, mindenféle tisztátalanságot művelve mohóságukban. Ti azonban nem így tanultátok Krisztust; ha valóban úgy hallottatok róla, és kaptatok felőle tanítást, ahogyan az igaz Jézusban: vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett. Ezért tehát vessétek le a hazugságot, és mondjatok igazat, mindenki a felebarátjának, mivelhogy tagjai vagyunk egymásnak. Haragudhattok, de ne vétkezzetek: a nap ne menjen le haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. A tolvaj többé ne lopjon, hanem inkább dolgozzék, és saját keze munkájával szerezze meg a javakat, hogy legyen mit adnia a szűkölködőknek.

Ef 4,17-28.

MEGNYUGVÁS A FÁRADTAKNAK

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

Minden nap hozzájutok néhány nyugalmas perchez, amikor a kislányom már éjszakai nyugovóra tért, és a házat is rendbe tettem. Ez az idő az, amikor fáradt lelkem pihenésre vágyik. Az anyaság korai időszakában ezt a megnyugvást a kanapén a TV előtt vagy a telefonomon a közösségi médiában barangolva kerestem. Nagyon hamar rá kellett jönnöm azonban, hogy ez nem adta meg azt a nyugalmat, amelyre annyira vágytam. Észrevettem, hogy ha fáradt lelkem világi szórakozásokkal és dolgokkal töltöm meg, nem kívánt eredménye lesz: lobbanékonyabb természet, kevesebb türelem és önzés.
Ezután olvastam Pál apostol szavait a rómaiakhoz, hogy "változzatok meg értelmetek megújulásával". Számomra ez a megújulás az Isten igéjével eltöltött idő alatt történik, és abban a törekvésben, hogy növekedjek a Krisztussal való közösségben. Ha a tévéműsort keresztény irodalomra cserélem, vagy a közösségi médiával töltött időt bibliaolvasással, esetleg imádsággal váltom fel, Isten közelsége elegendő, hogy táplálja lelkem. A világ dolgai csillogók lehetnek, és megnyugvást ígérhetnek, de csak Isten tudja igazán megújítani megfáradt lelkünket.

Imádság: Istenünk, köszönjük igéd gazdagságát és a nyugalom lehetőségeit. Add, hogy életünk téged dicsőítsen! Ámen.

Az Isten igéjével töltött idő megnyugtatja fáradt lelkemet.
Sarah Hopkins (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEGÚJULÁSRA VAN SZÜKSÉGÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek