2022. május 10. kedd

Ha valaki elszegényedik testvéreid közül valamelyik lakóhelyeden, abban az országban, amelyet neked ad majd Istened, az ÚR, ne légy keményszívű és szűkmarkú az elszegényedett testvéreddel szemben, hanem légy hozzá bőkezű, és adj neki szívesen kölcsönt, amennyire szüksége van, és amiben szükséget szenved. Vigyázz, ne támadjon szívedben ilyen alávaló gondolat: közeledik a hetedik esztendő, az adósságelengedés éve, és ne nézz emiatt rossz szemmel szegény testvéredre! Mert ha nem adsz neki, az ÚRhoz kiált majd miattad, és vétek fog terhelni téged. Adj neki szívesen, és ne essék rosszul az, hogy adsz, mert éppen azért fogja megáldani Istened, az ÚR minden munkádat és minden vállalkozásodat. Mert a szegények nem fogynak el a földről; ezért megparancsolom neked, hogy légy bőkezű az országodban levő elesett és szegény testvéredhez.

5Móz 15,7-11.

KÉZZEL FOGHATÓ SZERETET

Az ÚR így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? (2Móz 33,14)

Barátnőmmel elhatároztuk, hogy rendszeres sétákat teszünk a szibériai faluban, ahol éltünk, és imádkozunk a szomszédokért, kérve Istent, mutassa meg, hogyan tudnánk a legjobban szeretetet mutatni feléjük. Az egyik hűvös őszi reggelen imádkoztunk azért, hogy lehessünk Isten keze és lába a szomszédok számára.
A rákövetkező napon Isten elkezdett válaszolni imánkra, és a szomszédok egymás után kezdték segítségünket kérni. Ilyen azelőtt soha nem történt! Az egyik idős embernek olaj kellett a kályhájába. Egy másik szomszédasszony kútja tönkrement, és egyedül volt otthon a három gyerekkel. Mi könnyen tudtunk vízről gondoskodni neki. Megint másik kórházban volt, és pelenkára volt szüksége a kisbabájának. Az egyik család autója lerobbant, és én felajánlottam, hogy elviszem őket a sajátommal.
Az ilyen helyzetek folyamatosan adódtak. Az emberek hálásak és csodálkoznak, hogy olyan készségesen segítünk. Sokkal nyitottabbak lettek, hogy halljanak Jézusról, amikor a szeretetet ilyen kézzelfogható módon tapasztalták. Örülök, hogy Isten ilyen módon válaszolt imáinkra, és hogy az ő világosságát tudjuk felragyogtatni. A mások szolgálata inkább öröm, mint teher, Isten jelenléte és tökéletes gondoskodása miatt.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy a te kezed és lábad legyünk a minket körülvevő világ számára! Ámen.

Ha kérem, Isten lehetőséget ad a szeretetet gyakorlására.
Jami Gustafson (Buryatiya, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE MA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek