2022. május 12. csütörtök

Ezt mondja az ÚR, aki utat készített a tengeren, ösvényt a hatalmas vízen át, aki hagyta, hogy kivonuljanak a harci kocsik és lovak, a hadsereg és a harcosok, és most ott feküsznek, nem kelnek föl többé, elaludtak, elhamvadtak, mint a mécses: Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek, a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,16-21.

ITT VAGYOK ÉS NEM OTT

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! (Ézs 43,18)

Egy reggel, mialatt a helyükre tettem az üvegcséket és flakonokat a fürdőszobai polcon, feltört bennem egy régi emlék egy bérelt lakás fürdőszobájáról, melyben fiatalon éltem. Nem volt jó emlék, és ez egyre jobban nyomasztott. Majd azt mondtam magamnak: "Hála Istennek! Már nem ott élek!" És nagy megkönnyebbülésemre az emlék eltűnt.
Hosszú ideig képtelen voltam megnyerni a rossz emlékek elleni harcot. Úgy jöttek, mint egy vonat, amit nem tudtam megállítani. Amikor megjelentek, elkaptak, mint egy örvény: birkóztam a felkavaró érzésekkel, újra és újra kiértékeltem, és eredménytelenül próbáltam felülírni ezeket az eseményeket.
Mostanában az Úr mutatott egy egyszerű módszert, amivel átadhatom Istennek ezeket a betolakodó gondolatokat. Ilyesmiket mondok: "Hála neked, Jézus, hogy itt vagyok és nem ott!" vagy "Dicsőítelek, Istenem, hogy az életem most sokkal jobb." Ezek a szavak megállítják az emléket és visszahoznak a jelenbe.
Több évnyi küzdelem után csodálkozom és el vagyok ragadtatva, hogy képes vagyok a múlt rossz emlékeit lecserélni Isten megújító szeretetére és jelenlegi életem áldásaira. Az Úr emlékeztet rá, hogy szabaddá tett (Jn 8,36).

Imádság: Istenünk! Hálát adunk neked, hogy segítesz elhordoznunk terheinket és új reménységet lehelsz belénk. Ámen.

Istennel túlléphetek az életemet korlátozó rossz emlékeimen.
Victoria Walsh (Montana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET MÚLTBELI ESEMÉNYEK NYOMASZTANAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek