2022. május 13. péntek

Jézus kiküldi hetvenkét tanítványát
Ezek után az Úr szolgálatba állított másokat is, hetvenkét tanítványt, és elküldte őket maga előtt kettesével minden városba és helységbe, ahova menni készült. Így szólt hozzájuk: Az aratnivaló sok, de a munkás kevés, kérjétek tehát az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az aratásába. Menjetek el! Íme, elküldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal erszényt, se tarisznyát, se sarut! Útközben ne köszöntsetek senkit! Ha azonban egy házba beléptek, először ezt mondjátok: Békesség ennek a háznak! Ha ott a békesség fia lakozik, megnyugszik rajta a békességetek, ha pedig nem, rátok száll vissza. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek, igyátok, amit adnak, mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra! Ha bementek egy városba, és befogadnak titeket, azt egyétek, amit elétek tesznek! Gyógyítsátok az ott lévő betegeket, és mondjátok nekik: Elközelített hozzátok az Isten országa. Ha pedig bementek egy városba, és nem fogadnak be titeket, menjetek ki annak az utcáira, és mondjátok ezt: Leverjük még a port is, amely városotokból lábunkra tapadt, de tudjátok meg, hogy elközelített az Isten országa. Mondom nektek: könnyebb lesz Sodomának azon a napon, mint annak a városnak.

Lk 10,1-12.

JÉZUS TANÍTVÁNYÁNAK LENNI

Jézus mondta: Menjetek el! Íme, elküldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. (Lk 10,3)

Tisztán emlékszem, amikor 2018-ban egy vasárnapi istentisztelet közepén három gyülekezetet bombáztak le Surabaya-ban. Pusztító pillanat volt, különösen az Indonéziában élő keresztények számára. Nagyon sok ember sérült meg és halt meg, és reméljük, hogy soha többé nem történik ilyen.
Kereszténynek lenni nem mindig egyszerű. Még Jézus is azt mondja a Szentírásban, hogy mint bárányokat küld ki bennünket a farkasok közé. Veszélyes dolog lehet Krisztust követni. Mindazonáltal Jézus azt mondta, hogy velünk lesz, ha megtartjuk hitünket és követjük őt.
Jézus azt is mondta, hogy szeressük ellenségeinket. Akkor sem szabad haragtartónak lennünk, ha gyűlölnek, elnyomnak vagy üldöznek bennünket. Elhívatásunk, hogy mások jólétét keressük, imádságban közbenjárjunk Istennél értük, és segítsük őket. Hiszen mindannyian Mennyei Atyánk gyermekei vagyunk, és a Szentlélek által Krisztus szeretete él bennünk.

Imádság: Mennyei Atyánk! Adj erőt és bátorságot, hogy kövessük Krisztust, hirdessük az örömhírt és szeressük ellenségeinket. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Krisztus követése nem egyszerű, de a Szentlélek mindig velünk van.
Matheus Claus (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek