2022. május 14. szombat

Szeretem az URat, mert meghallgatja könyörgésem szavát. Felém fordította fülét, ezért őt hívom segítségül, amíg csak élek. Körülfontak a halál kötelei, a sírtól való rettegés fogott el engem, nyomorúságban és bánatban van részem. De az ÚR nevét hívom segítségül: Ó, URam, mentsd meg életemet!
Kegyelmes és igazságos az ÚR, irgalmas a mi Istenünk. Megőrzi az ÚR az együgyűeket, elesett vagyok, de ő megsegít. Légy újból nyugodt, lelkem, mert jól bánt veled az ÚR! Megmentettél engem a haláltól, szememet a könnyhullatástól, lábamat az elbukástól, az ÚR színe előtt járhatok az élők földjén.

Zsolt 116,1-9.

HITBEN ÉLNI

Légy újból nyugodt, lelkem, mert jól bánt veled az ÚR! (Zsolt 116,7)

Két évvel ezelőtt úgy nézett ki, hogy az életemben minden tökéletesen rendben van. A párkapcsolatom, pénzügyeim, tanulmányaim és a karrierem is mind eredményesnek tűntek. Akkoriban másoltam és függesztettem ki a konyhába a Zsolt 116,7 verset. Amikor az igeversre néztem, az hálaadásra buzdított. Egyszerű volt hálát adni, amikor nem voltak nagy problémáim, de arra is kértem Istent, hogy növelje hitemet, hogy akkor is hálás tudjak lenni, amikor a körülmények megváltoznak.
Úgy hiszem, hogy a Szentlélek indított arra, hogy hűséges szívért imádkozzam, mert a sikereim köddé váltak. Elvesztettem az állásomat. Párkapcsolatos reményeim kudarcba fulladtak, és ott találtam magam bánkódva és elfelejtve. Úgy tűnt, hogy körülöttem mindenki eléri az álmait, míg én jó néhány óriáslépést mentem visszafelé. De minden alkalommal, amikor ránéztem a konyhámban kifüggesztett versre, a Zsolt 116,7-re, felidéztem Isten hűségét.
Gyanítom, ha valaki most nézi az életemet, nem állítaná, hogy minden tökéletes. De ahogy folyamatosan erősödik a lelkem, bizton állíthatom, hogy Isten bőkezű és hűséges, mert felkészített erre az útra. Tanulom, hogy hitben járjak és ne látásban.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy szeressünk és bízzunk benned, bármi történik velünk! Segíts, hogy hűségesek legyünk hozzád, ahogyan te is hűséges vagy hozzánk! Ámen.

Isten hűséges, bármilyen nehézséggel kell szembenéznem.
Rachael Pittiglio (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KUDARCOT ÉL ÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek