2022. május 19. csütörtök

Az ÚR vezeti Izráelt
Amikor a fáraó elbocsátotta a népet, Isten nem a filiszteusok országa felé vezette őket, bár arra közelebb lett volna. Isten ugyanis azt gondolta: Nehogy megbánja a nép a dolgot, ha harcot lát, és visszatérjen Egyiptomba! Ezért kerülő úton vezette Isten a népet, a Vörös-tenger felé a pusztán át. Hadirendben vonultak ki Izráel fiai Egyiptomból. József csontjait is magával vitte Mózes, mert József ünnepélyesen megeskette Izráel fiait: Bizonyosan rátok tekint Isten, és akkor vigyétek el innen a csontjaimat magatokkal! Azután útnak indultak Szukkótból, és tábort ütöttek Étámban, a puszta szélén. Az ÚR pedig előttük ment nappal felhőoszlopban, hogy vezesse őket az úton, éjjel meg tűzoszlopban, hogy világítson nekik, és éjjel-nappal mehessenek. Nem távozott el a felhőoszlop nappal, sem a tűzoszlop éjjel a nép elől.

2Móz 13,17-22.

ISTEN VEZETÉSE

Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek. (Ézs 30,21)

Nemrég egy családlátogatás alkalmával a repülőn az ablak mellett kaptam helyet. Amikor már egy ideje repültünk, felpillantottam az olvasnivalómból, és kinéztem az ablakon. Az ég szikrázó kék volt, és leláttam egészen a földig. Olyan területek fölött szálltunk, amiken az élet semmi nyoma nem látszott. De észrevettem folyókat, patakokat, amik a szárazföldet darabokra szabdalták. Feltűnt, hogy a folyók milyen szabálytalanul kacskaringóztak, egyik sem folyt egyenesen.
Azon tűnődtem, hogy az életem is milyen kanyarokat ír le. A mai olvasmányban azt látjuk, Isten nem a legrövidebb úton vezette Mózest és az izraelitákat az ígéret földje felé. Inkább útmutatást adott nekik egy hosszú és küzdelmekkel teli úton a sivatagban, így elkerülhették a háborút a filiszteusokkal.
Egy kanyargós folyóhoz hasonlóan az életünk is tele van irányváltásokkal. A jó hír az, hogy Isten mindig a tervei szerint vezet minket. Annyi a dolgunk, hogy bízzunk benne az úton.

Imádság: Urunk, köszönjük a kegyelemmel teljes bölcsességed és vezetésed. Segíts útmutatásodra támaszkodnunk életünkben és közelebb kerülni hozzád, amikor az általad kijelölt úton haladunk. Jézus nevében imádkozunk. Ámen.

Az útvonaltól függetlenül elfogadom Isten számomra kijelölt útját.
Brian Foster (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek