2022. május 22. vasárnap

Mózes születése
Egy Lévi házából való férfi elment, és feleségül vette Lévi egyik leányutódját. Az asszony teherbe esett, és fiút szült. Amikor látta, hogy milyen szép, három hónapig rejtegette. Amikor azonban nem tudta már tovább rejtegetni, fogott egy gyékénykosarat, bekente szurokkal és gyantával, majd beletette a gyermeket, és kitette a Nílus partján a sás közé. A gyermek nővére pedig ott állt távolabb, hogy megtudja, mi történik vele. A fáraó leánya éppen odament, hogy megfürödjék a Nílusban, cselédjei meg ott járkáltak a Nílus mentén. Megpillantotta a kosarat a sás között, odaküldte a szolgálóleányát, és kihozatta azt. Fölnyitotta, és meglátta a gyermeket; hát egy síró fiú volt! Megszánta, és ezt mondta: A héberek gyermekei közül való ez. A kisfiú nővére pedig ezt kérdezte a fáraó leányától: Ne menjek, és ne hívjak egy szoptató asszonyt a héberek közül, aki majd szoptatja neked a gyermeket? A fáraó leánya így felelt: Eredj! A leány elment, és a gyermek anyját hívta oda. Vidd magaddal ezt a gyermeket - mondta neki a fáraó leánya -, és szoptasd őt helyettem, én pedig megadom jutalmadat! Az asszony magához vette a gyermeket, és szoptatta. Amikor a gyermek nagyobb lett, elvitte a fáraó leányához, aki a fiává fogadta. Mózesnek nevezte el, mert ezt mondta: A vízből húztam ki.

2Móz 2,1-10.

NYITOTTNAK MARADNI

A gyermek nővére pedig ott állt távolabb, hogy megtudja, mi történik vele. (2Móz 2,4)

A férfikör szerdai bibliaóráján Gene barátom mindig így köszönt: Szervusz, Lelkész úr! De én nem voltam lelkész, és rendszeresen emlékeztettem Gene-t, hogy nem is szeretnék az lenni.
Aztán néhány év múlva mégis a teológián kötöttem ki, ahol teljes munkaidős szolgálatra készítették fel a diákokat. Azt mondtam magamnak, azért vagyok itt, hogy a gyülekezeti laikus szolgálatra felkészüljek. Tényleg vissza akartam térni ahhoz a hivatáshoz, amivel a teológia előtt foglalkoztam.
A teológia utolsó félévében 30 állásra jelentkeztem, de egyre sem jött válasz. Aztán egyik este - azon az estén, mikor leadtam a szakdolgozatomat a diplomához - felhívott egy lelkész. Megkapta az önéletrajzomat valakitől, akivel sohasem találkoztam, és segédlelkészként akart alkalmazni a gyülekezetében. Ma már negyedik éve dolgozom ott.
Sokszor nem tudjuk, mit tervez Isten az életünkkel. Úgy, ahogy Mózes édesanyja és testvére nézték a kosarat, mi sem tudjuk, merre vezethet minket Isten, vagy mit tervezett számunkra. De ha nyitottak maradunk, lehetőséget adunk arra Istennek, hogy meglepő módon formálja életünket.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük tervedet az életünkre vonatkozóan. Segíts, hogy a szemünk, a fülünk és a szívünk nyitott maradjon meghallani, mire hívsz minket! Ámen.

Követem Isten életemre vonatkozó tervét, még ha nem is tudom, merre fog vezetni.
Christopher L. Scott (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ DÖNTÉSEK ELŐTT ÁLLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek