2022. május 24. kedd

A karmesternek: Húros hangszerre. Dávidé.
Hallgasd meg panaszomat, Istenem, figyelj imádságomra! A föld széléről kiáltok hozzád, mert elepedt a szívem. Vezess el engem a kősziklára, mert az igen magas nekem! Hiszen te vagy menedékem, erős bástyám az ellenség ellen. Hadd lakjam mindenkor sátradban, hadd meneküljek szárnyad oltalmába! (Szela.) Mert hallottad, Istenem, amit megfogadtam, a nevedet félőkkel együtt adtál nekem örökséget.
Adj napokat a király napjaihoz, évei nemzedékekre terjedjenek! Ülhessen trónján mindenkor Isten előtt, szeretet és hűség oltalmazza őt! Akkor állandóan éneklek nevedről, naponként teljesítem, amit megfogadtam.

Zsolt 61.

ÁLDÁSOK LISTÁJA

De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem. (Zsolt 3,4)

A feleségemmel mindketten végeláthatatlanul elhúzódó betegségekben szenvedtünk, amik fizikailag és anyagilag is kimerítették a forrásainkat. Miközben folyamatosan küszködtünk, hogy kijöjjünk a fizetésünkből, mérgessé és frusztrálttá váltunk. De mégis mindennap olvastuk a bibliai hithősök történeteit, különösen Dávidét. Ő is sokat szenvedett az életben, de sosem adta fel az Istenbe vetett reményét. Megfogadtuk, hogy mi sem fogjuk.
Készítettünk egy "Áldások listáját", és kiraktuk a hűtőnkre. Ráírtunk minden jó dolgot az életünkből, még a kis dolgokat is. És ahogy a listát írtuk, ráébredtünk, hogy Isten valójában megáldott minket. Sok mindenért lehettünk volna hálásak, ha azokat a dolgokat számba vettük volna, amink volt, nemcsak azokat, amik nem adattak meg.
Még mindig vannak nehézségek az életünkben; kétségtelen, hogy mindig is lesznek. De a feleségemmel még mindig a hűtőn tartjuk az áldáslistát, és mindennap írunk rá. Rájöttünk, hogy egy világban, ahol sok a baj, a legjobb gyógyszer a hálaadás.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts emlékezni, hogy amikor olyan sok minden rosszra fordul az életünkben, te mindig itt vagy, hogy megváltsd és teljessé tedd az életünket. Ámen.

A hálás szív segít emlékezni Isten áldásaira.
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek