2022. május 25. szerda

Józsué úgy cselekedett, ahogyan Mózes mondta neki, és megütközött Amálékkal. Mózes, Áron és Húr pedig fölment a halom tetejére. És az történt, hogy valahányszor Mózes fölemelte kezét, Izráel volt az erősebb, amikor pedig leeresztette a kezét, Amálék volt az erősebb. De Mózes kezei elfáradtak. Ezért fogtak egy követ, alája tették, és ő ráült. Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy a két keze fölemelve maradt napnyugtáig. Így győzte le Józsué fegyverrel Amálékot és annak hadinépét.

2Móz 17,10-13.

IMÁDSÁGBAN MEGTARTVA

Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy a két keze fölemelve maradt napnyugtáig. (2Móz 17,12)

Édesapám az önállóság fontosságára tanított: "A legjobban elvégzett munka az, amit te magad csinálsz." Ritkán alkalmazott vállalkozókat vagy kért segítséget a ház körüli munkához. Én ezt az elvet az élet más területein is alkalmaztam, többek közt a stressz és gyász idején. Mindent magam igyekeztem megoldani.
Mikor édesanyám elkezdett leépülni, akkor is így tettem, és egyedül gondoztam, és a fájdalmaimmal is egyedül voltam. Ugyanakkor kértem a gyülekezetemet, hogy imádkozzanak értem. Ahogy telt az idő, és édesanyám egyre rosszabbul lett, rájöttem, hogy imádságot kérni kulcsfontosságú az egészségemhez és jóllétemhez. A gyülekezet imádságai tartottak meg, nem fizikailag, ahogy Áron és Húr tartották Mózest, hanem lelkileg. Amikor imádkoztak értem, támogatást éreztem. Miután meghalt az édesanyám, sokan eljöttek a búcsúztatására vagy lapot küldtek. És emellett még hónapokig imádkoztak értem ezután.
Azt hittem, hogy a legmélyebb gyászt is kezelni tudom majd egyedül, de ezek a gyülekezeti imák tartottak meg, erőt adva, amikor az enyém már elfogyott.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük az imádság és a barátság ajándékát. Köszönjük, hogy emlékeztetsz minket, hogy nem tudunk és nem is kell mindent egyedül megtennünk. Ámen.

Teljesen helyénvaló segítséget kérni.
Sue A. Fairchild (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI IMÁVAL TÁMOGAT MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Május
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek