2022. május 26. csütörtök

Ne indulj haragra a gonoszok miatt, ne irigykedj a cselszövőkre! Mert hamar elhervadnak, mint a fű, elfonnyadnak, mint a zöld növények. Bízzál az ÚRban, és tégy jót, akkor az országban lakhatsz, és biztonságban élhetsz. Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit! Hagyd az ÚRra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik: világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít.

Zsolt 37,1-6.

ÖSSZPONTOSÍTÁS

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. (Mt 6,33)

Annak ellenére, hogy egy 16 emeletes épületben lakom egy nagyváros közepén, a közelben vannak olyan nagy fákkal benőtt területek, ahol madárfészkek találhatók, így a madarak csodálatos koncertjét hallgathatom minden reggel. Ahogy telik a nap, a város erősödő zaja elnyomja a madarak énekét.
Egyik reggel - a csendességem idején - rájöttem, hogy a madarak énekét hallgatni jó gyakorlatot kínál Isten hangjának észrevételére. Elhatároztam, hogy az édes madárdalra összpontosítok, és kizárom az ébredő város szokásos reggeli zaját. Arra gondoltam, hogy ehhez hasonlóan koncentrálhatunk Istenünkre a mindennapi zavaró tényezők közepette. Ez az összpontosítás, teljes figyelmünk feléje fordítása lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, a körülöttünk lévő akadályok ellenére.
Ebben a gondokkal teli világban a Szentírás következetes tanulmányozása megerősíti az Istennel való kapcsolatunkat. Ha továbbra is az ő jelenlétére összpontosítunk, az arra késztet minket, hogy előszőr Isten országát és az ő igazságát keressük, és nyugalmat találjunk ígéreteiben.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts kegyelmedre, jóságodra és a minket körülvevő jelenléted jeleire összpontosítanunk, miközben a te országodat igyekszünk szolgálni itt a földön. Ámen.

A zavaró tényezők közepette figyelmemet Istenre akarom összpontosítani.
Juan Carlos Gómez (Bogotá, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK KÖVETKEZETES IMAÉLETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek