2022. június 5. vasárnap

Az első gyülekezet
Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna őket, és ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: Mit tegyünk, testvéreim, férfiak? Péter így válaszolt: Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké, sőt mindazoké is, akik távol vannak, akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk. Még más szavakkal is lelkükre beszélt, és így kérlelte őket: Szabaduljatok meg végre ettől az elfajult nemzedéktől! Akik pedig hallgattak a szavára, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk.

ApCsel 2,37-41.

ALKALOM AZ ÁLDÁSRA

Akik pedig hallgattak a szavára, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk. (ApCsel 2,41)

"A prédikációd áldás volt számomra! Köszönöm!" - mondta a barátom. Lehetőséget kaptam, hogy az imaórán prédikáljak. Bár felkészültem rá, ideges voltam. Azon a napon rosszul éreztem magam, és röviddel a prédikációm után elszomorodtam. Azt mondtam Istennek: "Sajnálom, Uram! Nem tudom jól átadni igédet." Aztán a barátom véleményének hallatán felüdült a lelkem.
Eszembe jutott Péter. Pünkösd napján Jézusról beszélt, és üzenete megváltoztatta az emberek szívét. Áldást kaptak. Sokan közülük megkeresztelkedtek, és mintegy háromezren hívők lettek. Noha Péter nem készült aznap a prédikálásra, Isten általa üzent, így Péter áldást hozott sok emberre. Mint Péter, én is áldást nyújtottam! Bár ezt csak egy barátom erősítette meg, mégis nagyon biztató volt számomra. Köszönöm Istennek, hogy megadta nekem azt a lehetőséget és sok más általa megnyíló alkalmat is, hogy áldás lehessek a körülöttem élőknek.

Imádság: Drága Istenem, köszönöm a lehetőséget, hogy másoknak áldást nyújthatok. Adj bátorságot ehhez! Ámen.

Akkor vagyok a legboldogabb, ha áldást hozhatok Isten igéjének hirdetésével.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A PRÉDIKÁTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek