2022. június 15. szerda

Ajánlom nektek nőtestvérünket, Fébét, aki a kenkhreai gyülekezet szolgálója: fogadjátok be őt az Úrban a szentekhez illően, és álljatok mellé minden olyan ügyben, amelyben szüksége van rátok, mert ő is sokaknak lett pártfogója, nekem magamnak is. Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, akik munkatársaim Krisztus Jézusban! Ők értem saját életüket kockáztatták, és nekik nemcsak én vagyok hálás, hanem a népek valamennyi gyülekezete is. Köszöntsétek a házukban lévő gyülekezetet is! Köszöntsétek az én szeretett Epainetoszomat, aki Ázsia tartományának zsengéje Krisztusban! Köszöntsétek Máriát, aki sokat fáradozott értetek! Köszöntsétek Andronikoszt és Júniát, rokonaimat és fogolytársaimat, akiket nagyra becsülnek az apostolok körében, akik nálam is előbb jutottak hitre Krisztusban! Köszöntsétek az Úrban szeretett Ampliátuszomat! Köszöntsétek Urbánuszt, aki munkatársunk Krisztusban, és az én szeretett Sztakhiszomat! Köszöntsétek Apellészt, Krisztus kipróbált emberét! Köszöntsétek az Arisztobulosz háza népéből valókat! Köszöntsétek Heródiónt, az én rokonomat! Köszöntsétek a Narcisszusz háza népéből azokat, akik az Úrban hisznek! Köszöntsétek Trifainát és Trifószát, akik fáradoznak az Úrban! Köszöntsétek a szeretett Persziszt, aki sokat fáradozott az Úrban! Köszöntsétek az Úrban kiválasztott Rúfuszt és anyját, aki nekem is anyám! Köszöntsétek Aszinkritoszt, Flegónt, Hermészt, Patrobászt, Hermászt és a velük lévő testvéreket! Köszöntsétek Filologoszt és Júliát, Néreuszt és nőtestvérét, valamint Olimpászt és a velük lévő szenteket mind! Köszöntsétek egymást szent csókkal! Köszönt titeket Krisztus minden gyülekezete.

Róm 16,1-16.

A SZÍNFALAK MÖGÖTT

Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai (1Pt 4,10)

Nemrégen egy nagyszerű színházi előadást láttam. A műsor végén a színészek egyenként jöttek vissza a színpadra, ahol a nézők felállva tapsoltak nekik. Az előadás alatt átfutottam a műsorfüzetet, és a neveket végigolvasva meglepődtem. A színfalak mögött ugyanis rengeteg személy azért dolgozott, hogy az előadás sikerüljön. De a szereplőkkel ellentétben, az ő fényképeik és történetük nem jelent meg a plakáton. Tapsot sem kaptak a nézőktől, de szerepük nélkülözhetetlen volt a darab sikerében.
A legtöbbünknek ismerősen csengenek a következő nevek a Bibliából: Péter, Pál vagy éppen Timóteus, akiknek fontos szerepük volt a korai gyülekezetekben. Ők vezetők voltak, de soha nem voltak egyedül. A Róm 16-ban Pál legalább 26 különböző hátterű embert nevez meg: férfiak, nők, zsidók, pogányok, rabszolgák és ismert polgárok, akik számtalan formában voltak részesei az egyház sikerének. Pál nagyra értékelte őket, elismerte elkötelezett és kemény munkájukat. Többen közülünk talán úgy érzik, mivel nem vezetők, nem fontos a munkájuk. Ez nem így van. Valamennyien rendelkezünk ajándékokkal, amelyekkel másoknak szolgálhatunk, és így Istent dicsőíthetjük.

Imádság: Urunk, segíts megértenünk, hogy Krisztus testének fontos tagjai vagyunk! Mutasd meg, hogyan szolgálhatunk másoknak a te nevedben! Ámen.

Isten értékeli azt a szerepet, amelyet Krisztus testében betöltök.
Wayne Greenawalt (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÍNHÁZI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek