2022. június 25. szombat

Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. Amit pedig szóltok vagy tesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

TÜRELMESEN BÍZNI

Jobb valaminek a befejezése, mint az elkezdése. Jobb türelmesnek lenni, mint kevélynek. (Préd 7,8)

Egy házfelújítás lehet szórakoztató, de egyben türelempróba is. A férjem tapasztalt asztalos, így a legtöbb felújítást maga is el tudja végezni. Én nem vagyok profi lakberendező, de tudom, hogy mit akarok. Néha súrlódást kelt köztünk, amikor az ő fejében él egy elképzelés, nálam pedig egy papírra firkált rajz van. Ő minden tőle telhetőt megtesz, hogy létrehozza azt, amit én szeretnék. Néha, miközben figyelem a folyamatot, azon tűnődöm, vajon tényleg érti-e, amit elképzeltem. Ám ha elég ideig várok, látom, hogy neki ez valóban sikerül. Bár kihívást jelent, igyekszem jobban bízni és kevésbé irányítani.
"Bízz jobban és légy türelmes!" - ez a mondat valószínűleg jó megközelítés az életem más területein is. Még mindig előfordul, hogy ostobán választok, és néha a döntéseim nem éppen olyanok, mint ahogyan azt Isten szeretné. De ő türelmes és jóságos, szeret és megbocsát. Rájöttem, ha bízom abban, hogy Isten irányít, akkor könnyebb türelmesebbnek lenni. Amikor ezt teszem, Isten képes ezen a figyelemreméltó módon mindent megvalósítani.

Imádság: Istenünk, ismered gyengeségeinket és a vágyunkat, hogy elvégezzük minden dolgunkat. Taníts minket türelmesnek lenni, és bízni benned életünk minden területén! Ámen.

Ma megpróbálok kevesebbet irányítani és jobban bízni Istenben.
Glynis M. Belec (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A HÁZASPÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek