2022. június 26. vasárnap

A karmesternek: "A szőlőtaposók" kezdetű ének dallamára. Dávid zsoltára.
Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad fenségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót.
Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? Kevéssel tetted őt kisebbé Istennél, dicsőséggel és méltósággal koronáztad meg. Úrrá tetted kezed alkotásain, mindent a lába alá vetettél: a juhokat és marhákat mind, még a mezei vadakat is, az ég madarait, a tenger halait, amelyek a tenger ösvényein járnak. Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön!

Zsolt 8.

MÉG MINDIG ALKOT

És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. (1Móz 1,31)

Bár nem tartom magam a kertészkedés szakértőjének, szeretem a kis veteményesemet és az útszéli virágoskertemet. Utánaolvastam a növényeim gondozásának; igyekszem gyommentesen tartani és szükség szerint öntözni őket. Egy nap, amikor megláttam néhány virágkezdeményt az angyalfüzéremen, eszembe jutott, hogy ezen a növényen keresztül azt az ajándékot kaptam, hogy figyelemmel kísérhetem Istent a teremtés folyamatában.
Életem nagy részében hálát adtam Istennek a teremtett dolgokért - a földért, növényekért és állatokért, a világegyetemért - azzal a gondolkodással, hogy mindez már megtörtént. De ahogy néztem a növényeim virágzását, rájöttem, hogy Isten még mindig alkot.
Új áldásokra lelek, amikor színes naplementét, hullócsillagot, holdfogyatkozást, gyógyulást egy gondterhelt családon belül, vagy megbocsátás utáni új kezdetet látok. Áldások sokasága vesz körül, miközben Isten alkotása folyamatosan zajlik. És ahogy Isten mondta a Teremtés könyvében: mindez "igen jó".

Imádság: Drága Istenünk, imádkozunk, hogy Szentlelked által folyamatosan tudatában legyünk alkotásodnak, amely továbbra is virágzik körülöttünk. Segíts emlékeznünk arra, hogy mindez "igen jó"! Ámen.

Amikor a teremtett világra vigyázok, Isten alkotó munkájához csatlakozom.
Jerry Browning (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGLÁTHASSUK ISTEN JELENLÉTÉT AZ Ő ALKOTÁSAIBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek