2022. június 30. csütörtök

Egyik a másikat támogatja, és ezt mondják egymásnak: Légy erős! Biztatja a kovács az ötvöst, a kalapáccsal egyengető azt, aki az üllőt veri, és ezt mondja a forrasztásról: Jól van! - és megerősíti szegekkel, hogy majd ne inogjon. De te, szolgám, Izráel, Jákób, akit kiválasztottam, barátomnak, Ábrahámnak utóda! A föld végén ragadtalak meg, annak legszéléről hívtalak el. Ezt mondtam neked: Szolgám vagy! Kiválasztottalak, nem vetlek el téged! Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Ézs 41,6-10.

MEGÉRI MEGOSZTANI

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7)

Középiskolai tanulóként hozzá vagyok szokva, hogy amikor hazaérek, mindig ugyanaz a kérdés fogad a szüleimtől: "Milyen napod volt?" Általában felszínesen válaszolok, mint "jó" vagy "elment". Megtartom a részleteket magamnak, mert nem érzem azt, hogy érdemes megosztani őket. Sokszor elfelejtem, hogy nem azért kérdezik, mert egy izgalmas sztorit akarnak hallani, hanem mert törődnek velem.
Ezt a tendenciát veszem észre az imaéletemben is. Gyakran nem mondom el Istennek, hogy vagyok, mert azt érzem, az én nehézségeim nem lényegesek a világon máshol szenvedőkéhez viszonyítva. Ilyenkor azonban figyelmen kívül hagyom, hogy Isten kapcsolatot szeretne velem. Ő szeretné tudni, mi okozza a fájdalmamat, vagy mi nyomja a szívemet. Isten törődik velem.
Az 1Pt 5,7 arra biztat, hogy minden gondunkat adjuk át Istennek, mert ő szeret minket, és hallani akar a személyes gondolatainkról és nehézségeinkről. Nem azt mondom, hogy ne imádkozzunk a világért vagy más emberekért. Elhívásunk az is, hogy szeressünk másokat és imádkozzunk értük.

Imádság: Istenünk, köszönjük a véget nem érő szereteted. Segíts, hogy higgyük, hallani akarod a gondolatainkat és aggodalmainkat! Ámen.

Ma elmondom Istennek, milyen napom volt.
Olivia Orr (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTRAN MAGUNKÉRT IS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Június
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek