2022. július 2. szombat

Nyissátok ki előttem az igazság kapuit! Bemegyek, és hálát adok az ÚRnak! Ez az ÚR kapuja: igazak mehetnek be rajta. Hálát adok neked, hogy meghallgattál, és megszabadítottál. Az a kő, amelyet az építők megvetettek, az lett a sarokkő. Az ÚRtól lett ez, csodálatos a mi szemünkben. Ez az a nap, amelyet az ÚR elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen!

Zsolt 118,19-24.

ZENE A HÉTKÖZNAPOKBAN

Ez az a nap, amelyet az ÚR elrendelt, vigadozzunk és örüljünk ezen! (Zsolt 118,24)

Éppen a reggeli után mosogattam el az edényeket, amikor élénk madárcsiripelést hallottam közvetlenül az ablakom előtt. Mivel már több mint 30 éve a Fülöp-szigetek legzsúfoltabb városának szívében lakom, meglepődtem, hogy madarakat hallok a közelben. Honnan jöhettek? - csodálkoztam, és igyekeztem megpillantani a madarat. Azután derengeni kezdett: a szokásos közlekedési zajkibocsátás és szennyezés nagymértékben lecsökkent a bevezetett országos korlátozásoknak köszönhetően. Az eredmény pedig tisztább és csendesebb környezet lett. A madarak pedig visszatértek! A csiripelésük olyan elragadó volt, hogy elidőztem az ablaknál, hogy hallgassam őket.
A tiszta égbolt és a csendes, nyugodt utcák a háztetőnkre vonzották a madarakat, és édes énekük megörvendeztette az elcsigázott városi lelkemet. Amint megláttam ezt az összefüggést, és hallgattam a madarak énekét, rádöbbentem, hogy a sok vesződség, zűrzavar és a bizonytalanság milyen gyakran szennyezi a lelkünket, és kizárja az örömet. A Szentírás azonban áttörhet ezen és megújíthatja, felüdítheti lelkünket és értelmünket. Ha keressük Istent, Teremtőnk megújít és megmutatja, hogy minden közönséges nap valamiképp különleges.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy emlékeztetsz, ezt a napot te rendelted. Segíts hálásan örülni ennek! Ámen.

Isten a hétköznapi dolgokban is meg tudja mutatni a rendkívülit.
Kitty Espiritu-Ricafort (Manila, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK A NAGYVÁROSOK LAKÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek