2022. július 3. vasárnap

Emlékezz meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt! Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az ÚRnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény. Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta az ÚR a nyugalom napját, és megszentelte azt.

2Móz 20,8-11.

TELJES LEÁLLÁS

A szombati nyugalom tehát még ezután vár Isten népére. Aki ugyanis bement Isten nyugalmába, maga is megnyugodott a munkáitól, mint Isten is a magáétól. (Zsid 4,9-10)

Amint egyszer a feleségemmel autóztunk, figyelmeztetett, hogy a stoptábla megállást jelent, nem pedig lassítást. Az Isten által elrendelt szombat is azt kívánja, hogy álljunk le, és hagyjunk fel a munkával. Én - a vezetési szokásomhoz hasonlóan - jó vagyok abban, hogy Isten szombatja kedvéért lassítsak. De nem tudok teljesen leállni, amikor a napi és heti teendőkről van szó. Néha úgy gondolom, eléggé lelassítottam a szombat miatt, illetve, hogy teljesítettem az alapvető elvárásokat. Isten azonban nem ezt várja tőlünk.
Isten megalkotta a szombatot, és arra hív, pihenjünk meg e napon, mert szeret minket. Ajándék ez számunkra, hogy felüdüljön testünk, lelkünk. Arra is emlékeztet ez minket, hogy az élet több, mint a feladatok teljesítése. Néha úgy tűnhet, a szombat megtartása ellentétes az ösztönös gondolkodásunkkal, mert úgy véljük, a leállás visszatart attól, hogy eredményesek legyünk. A megnyugvás azonban segít elkerülni a kiégést, buzgóbb törekvésre indít, és segít, hogy elvégezhessük azokat a feladatokat, melyeket Isten a legjobb képességeink szerint bízott ránk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy elrendelted a nyugalom napját. Segíts emlékeznünk a leállásra sok feladatunk között, hogy megújuljon az irántad való elkötelezettségünk! Ámen.

A nyugalom napja Isten ajándéka számunkra.
Milan P. Winters (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, NEM TUDNAK LEÁLLNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek