2022. július 4. hétfő

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Mózes, az én szolgám meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet Izráel fiainak adok. Nektek adok minden helyet, amelyre lábatokkal léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a Nagy-tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy erős és igen bátor, tartsd meg és teljesítsd mindenben azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el attól se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

AMERRE CSAK MEGYÜNK

Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék? (Zsolt 27,1)

Gyülekezetünk elhatározta, hogy egy új szolgálati területen kezd munkát: angol nyelvet fog tanítani a nem angol anyanyelvű embereknek. Az én feladatom a leendő hallgatók kikérdezése volt. Miután megkérdeztem, honnan jöttek, érdeklődtem, hogy mi hiányzik nekik korábbi hazájukból. Soha nem fogom elfelejteni, amikor egy fiatal bolíviai nővel beszélgettem. Szemei megteltek könnyel, amint tétován azt mondta, hogy hiányzik neki az édesanyja, apja és a családja. Majd elfúló hangon így szólt: "Úgy hiányoznak a hegyek!" Ebben a pillanatban értettem meg, mennyi mindent feladott, amikor elhagyta szülőföldjét.
Mai olvasmányunkban arról olvasunk, hogy Mózes halála után Isten azt mondta Józsuénak, hogy ettől kezdve az ő feladata Izráel népének a megígért földre való bevezetése. Sokaknak közülük az egyetlen otthont kellett elhagyniuk, amit csak ismertek. Isten mondta Józsuénak: "Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz."
Akár egy új lakóhelyre költözünk, új munkahelyre, új iskolába kerülünk, vagy újrarendezzük az életünket, hogy lelkibb alapokra helyezzük azt, bizonyosságunk lehet afelől, hogy Isten velünk van. Ez a tudat bátorít minket a továbblépéshez.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy mindig velünk vagy. Segíts, hogy minden gondunkat reád vessük, különösen a változások és átmeneti helyzetek idején! Ámen.

Engedem, hogy Isten vezessen ma és mindennap.
Martha Knobel Maxham (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A BEVÁNDORLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2022 Július
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek