2022. július 12. kedd

De hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére az üdvözülők és az elkárhozók között: ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre? Mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem mint akik tiszta szívből, sőt Istenből szólunk Isten előtt Krisztusban.

2Kor 2,14-17.

SZÍVBŐL JÖVŐ DALOK

Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben Istennek. (Kol 3,16)

Mivel nem vagyok zenei adottságokkal megáldva, nehéz és frusztráló volt minden héten új éneket megtanulni a gyülekezeti dicsőítő csoporttal. Öt évvel ezelőtt ezeknek az énekeknek egyikét sem ismertem, és nem értettem a szerepüket az istentiszteletben. Arra sem jöttem rá, hogy az énekek többsége bibliai verseken, illetve régi himnuszok szövegein alapult. Sőt, eleinte a dalok előadása aggodalommal és kényelmetlenségérzettel töltött el.
De később a Szentlélek megtanította, hogy a "szív istentisztelete" és az énekek szövege fontos, és nem az előadásmód. Ha már nem a tökéletes előadásra figyeltem, rájöttem, hogy a zene, mint a szeretet és a dicsőítés felajánlása szép és kedves Istennek.
A zenélés és éneklés célja, hogy dicsőítsük és imádjuk Istent. "Isten nevét dicsérem énekkel, magasztalom hálaadással." (Zsolt 69,31). Azért dicsőítünk, hogy megvalljuk Isten iránti szeretetünket, nem azért, hogy előadjunk valamit a magunk számára. Az egész világon a templomokban felcsendülő énekhangok kedvesek Istennek, ha szívünk és értelmünk nyitott azokra az igazságokra és az igék erejére, amikről az énekek beszélnek.

Imádság: Urunk, tégy minket szereteted és békéd eszközévé az énekek által! Szavad igazságára összpontosítsd értelmünket, nyisd meg szívünket, szemünket, fülünket! Ámen.

Istennek ajánlom hűséges szívem bátor énekét.
Robert Racine (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A ZENÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek