2022. július 14. csütörtök

Mindenekelőtt legyetek kitartóak az egymás iránti szeretetben, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymás iránt vendégszeretők zúgolódás nélkül. Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.

1Pt 4,8-11.

ÚJRA FELFEDEZETT AJÁNDÉK

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá. (Jak 1,17)

Amikor a bokaműtét után az életem egy hétre az otthonomhoz kötődött, gyülekezeti barátaim megkérdezték, lenne-e kedvem elmenni ebédelni. Habár mozgásom egy robogóra korlátozódott, rögtön elfogadtam a meghívást. Amikor kigurultam a bejárati ajtón, megcsapta arcomat a hideg téli levegő. Olyan volt, mintha soha nem éreztem volna még ezt. Felfrissített. Azon a napon figyelmes barátaim segítettek, hogy újra felfedezzek valamit, amiről már elfelejtkeztem.
Minden nap ajándék Istentől; de milyen gyakran állunk meg, és gondolunk minden napra, mint egy-egy frissítő új ajándékra. Hajlamosak vagyunk természetesnek venni az egyszerű, visszatérő tapasztalatokat, egészen addig, amikor eltűnnek.
Időnként egy olyan nehézség, mint egy rossz boka, segít elgondolkodnunk Isten egyszerű áldásairól. Bokaműtétem egy apró dolog volt, de barátaim kedvessége segítségével felfigyeltem egy ajándékra, amit korábban nem vettem észre, vagy nem értékeltem teljes mértékben. Minden nap egy új friss levegő Istentől - egy lehetőség értékelni az ő tökéletes ajándékát.

Imádság: Hálát adunk Istenünk minden új napért, és azért, amit magában rejt. Bocsásd meg, amikor nem vesszük észre, vagy nem értékeljük ajándékodat teljes mértékben! Ámen.

Isten mely ajándékáért fogok ma hálát adni?
Robert K. Abel (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MŰTÉT UTÁN LÁBADOZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek