2022. július 18. hétfő

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad az, aki védelmez téged. Bizony nem szunnyad, nem alszik az, aki védelmezi Izráelt! Az ÚR védelmez téged, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. Nem árt neked nappal a nap, sem éjjel a hold. Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor.

Zsolt 121.

FOLYTON FELFELÉ NÉZZ!

Ha ezt mondod: Járuljatok színem elé, szívem így válaszol: Színed elé járulok, URam! (Zsolt 27,8)

Kutyasétáltatás közben észrevettem, milyen rengeteg élményt kihagy a kutyám. Az orrát a földön pásztázva az egész körülötte zajló világot figyelmen kívül hagyta. A madarak közel szálltak hozzá, mókusok virgonckodtak, miközben a kutyám elhaladt mellettük úgy, hogy egyáltalán nem érzékelte jelenlétüket.
Akkor az jutott eszembe, hogy nem a kutyám az egyetlen, aki leszegett fejjel halad. Isten megmutatta, hogy én is a földre szegezett fejjel járok, amikor a telefonomat bámulom. Gyakran próbálok hatékony lenni, és rögtön válaszolni üzenetekre, e-mailekre, de így is lefelé nézek, és nem tudom, mi zajlik körülöttem. Hazafelé menet eldöntöttem, hogy ezután jobban figyelek a környezetemre. Döbbenetes volt, amit tapasztaltam. Észrevettem a gyerekeket, akik a közeli kis tóban pancsoltak, ludak szálltak a szikrázóan kék égen, és új rügyek hajtottak a fákon. Ezzel emlékeztetett Isten a kedvenc igeszakaszomra: "Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta" (Zsolt 121,1-2).
Nem tudom Isten összes alkotását észrevenni, ha a fejem folyton a földre szegezem. Minden egyes nap fel kell emelnem tekintetem, hogy meglássam Isten csodálatos tetteit a földön.

Imádság: Istenünk, köszönjük az emlékeztetőt, hogy tekintetünket felemelve csodáljuk alkotásaidat és tetteidet. Ámen.

Ma figyelni fogok, Isten jelenlétének jelei után kutatva.
Michelle T. Johnson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÉSZREVEGYÜNK VALAMI ÚJAT MAGUNK KÖRÜL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek