2022. július 19. kedd

Mi pedig hálával tartozunk Istennek mindenkor értetek, testvéreim, akiket szeret az Úr, mert kiválasztott titeket Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája és az igazságba vetett hit által. Erre hívott el titeket a mi evangéliumunk által, hogy így részesüljetek a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségében. Ezért tehát, testvéreim, álljatok szilárdan, és ragaszkodjatok azokhoz a hagyományokhoz, amelyeket akár beszédünkből, akár levelünkből tanultatok. Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben.

2Tessz 2,13-16.

ERŐSEN KAPASZKODOM

Az URat, a ti Isteneteket kövessétek, őt féljétek, az ő parancsolatait tartsátok meg, az ő szavára hallgassatok, őt tiszteljétek, és hozzá ragaszkodjatok! (5Móz 13,5)

Néhány éve középiskolai segítőként dolgoztam olyan diákok mellett, akik a Catalina-szigetet kutatták nem messze Kalifornia partjaitól. A feladataim közé tartozott az, hogy figyeljem a diákokat, akik az óceánnal kapcsolatos tanulmányokat folytattak, valamint kísérőként dolgoztam búvárkodás közben.
Az egyik csodálatos dolog a sziget körüli vízi világban a hihetetlen mennyiségű nagy barna moszat, ami hosszúra nő, és szüntelenül táncol a mély hullámokban. A hínár szorosan gyökerezik az óceán fenekén különleges nyúlványaival, a kapaszkodógyökerekkel. A biztos erőt, ami a moszatot rögzíti, a kapaszkodó gyökerek biztosítják, így viharban is megáll, sőt erdővé burjánzik a tenger mélyén, s ezzel más élőlényeknek ad otthont.
A Zsid 4,14 arra emlékeztet, hogy "Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz". Nálunk a hitünk lehet a kapaszkodógyökér, ami lehorgonyoz minket a vihar idején is. Kitartva Krisztus mellett, egy olyan környezetet tudunk kialakítani, amiben mindenki más bővelkedhet, virágozhat.

Imádság: Mennyei Atyánk, segíts sziklaszilárdan ragaszkodnunk a te igazságodhoz, hogy azután ellenállhassunk az élet viharaiban, segítve ezzel másoknak is! Ámen.

A hitem segíthet másoknak lélekben gyarapodni.
Doug Wingert (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK A TENGERBIOLÓGUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek