2022. július 21. csütörtök

Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk. Mert a teremtett világ sóvárogva várja Isten fiainak megjelenését. A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá, nem önként, hanem annak akaratából, aki alávetette, mégpedig azzal a reménységgel, hogy a teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára. Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik mind ez ideig. De nemcsak ez a világ, hanem még azok is, akik a Lélek zsengéjét kapták: mi magunk is sóhajtozunk magunkban, várva a fiúságra, testünk megváltására. Mert üdvösségünk reménységre szól. Viszont az a reménység, amelyet már látunk, nem is reménység, hiszen amit lát valaki, azt miért kellene remélnie? Ha pedig azt reméljük, amit nem látunk, akkor állhatatossággal várjuk. Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek szándéka, mert Isten szerint jár közben a szentekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokat eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő sok testvér között legyen elsőszülött. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.

Róm 8,18-30.

MEGVÁLTOZOTT TERVEK

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

Végzős gimnazista voltam, amikor kitört a Covid-19 világjárvány. A megelőző években magas elvárásokat támasztottam a gimnázium befejezését illetően. Sokat gondoltam a szalagavatóra, egy megható utolsó tanítási napot vártam, és normális körülmények közötti érettségi vizsgát. De 2020-ban a dolgok, amiért sokan keményen dolgoztunk, nem úgy alakultak, ahogy vártuk.
Depressziós lettem, és a szorongás úgy elhatalmasodott rajtam, mint még soha. Úgy tűnt, hogy napról napra egyre rosszabb lett a helyzet, és úgy éreztem, mintha egyre távolabb sodródnék Istentől. De fogalmam sem volt róla, hogy Isten olyasmit készít számomra, ami messze felülmúlja azt, amit valaha el tudtam volna képzelni.
Ősszel végül jelenléti oktatásban kezdhettem meg az egyetemet. Meg voltam ijedve és szorongtam, mert nem tudtam, mire számítsak, és hogy fogok majd tudni teljesíteni az adott körülmények között. De Isten egy csodálatos egyetemre vezetett, ahol naponta fejlődöm, és Isten jóságára emlékezem. Isten megtanította nekem, hogyha a terveink nem is úgy alakulnak, ahogy azt mi elképzeltük, neki mégis jó terve van velünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy őrködsz felettünk a legsötétebb órákban is. Segíts hűségesnek, reményteljesnek és nyitottnak lennünk a nekünk szánt terveidre. Ámen.

Amikor a terveim megváltoznak, bízom, hogy Isten velem van.
Cree (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK TERVEIK MEGVÁLTOZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek